Lloret de Mar acull el 1r Fòrum de Nous Escriptors

20.10.2016

Internet obre un ventall de possibilitats a nous escriptors que busquen un lloc on publicar les seves primeres obres. Pels que són a la xarxa i pels que no, Lloret de Mar acull el 1r Fòrum de Nous Escriptors els dies 4, 5 i 6 de novembre. La iniciativa compta amb la participació d’editorials, escriptors i escoles d’escriptura en línia.

Javier Aparicio Maydeu oferirà la conferència inaugural del 1r Fòrum de Nous Escriptors | Foto: Bernat Puigtobella

Javier Aparicio Maydeu oferirà la conferència inaugural del 1r Fòrum de Nous Escriptors | Foto: Bernat Puigtobella

Els escriptors principiants que vulguin donar sortida a les seves peces i no sàpiguen com, aquest novembre tenen una cita amb el 1r Fòrum de Nous Escriptors de Lloret de Mar. Els dies 4, 5 i 6 del mes vinent, trenta-tres ponents de les editorials i escoltes d’escriptura en línia més conegudes de l’Estat ompliran la Casa de la Cultura de Lloret de Mar, en un fòrum organitzat per l’Associació Hispano Americana, la Biblioteca de Lloret de Mar i el blog Escrilia.

L’objectiu del Fòrum és teixir lligams entre el món editorial, l’acadèmic i els nous talents que volen fer-se un espai dins del món de la literatura. El tret de sortida de l’esdeveniment anirà a càrrec del Dr. Javier Aparicio Maydeu, creador i director del Màster en Edició de la Universitat Pompeu Fabra, que oferirà una conferència inaugural prevista el divendres 4 de novembre a les 16 hores.

“Lluny de decaure per la proliferació dels mitjans audiovisuals, en aquest moment hi ha més escriptors que mai”, expliquen els organitzadors del Fòrum de Nous Escriptors, que creuen que internet és una via per donar a conèixer fàcilment nous textos, tot i que moltes vegades no es publiquen amb la correcció o l’edició adequades. Un altre fet que pot explicar la proliferació d’escriptors és la gran oferta de cursos d’escriptura i la manca de bona orientació a l’hora de decidir cap on decantar la formació.

En total, la Casa de la Cultura de Lloret de Mar té previst acollir una trentena d’activitats com ara conferències, classes, tallers i presentacions. Els assistents podran sentir 33 ponents de les editorials i escoles d’escriptura més conegudes en aquest àmbit, com ara Megustaescribir i Cursiva (de Penguin Random House Grupo Editorial), Relee, L’Obrador d’Històries o Aula d’escriptors, entre d’altres.

A part d’escoles d’escriptura, l’esdeveniment comptarà amb professors i escriptors com Isabel Cañelles, Ana Bolox, Sebastià Bennasar i Lorena Franco, entre altres. Els experts tractaran temes com la publicació tradicional i l’autopublicació, el crowdfunding, com promocionar un llibre i com entendre la formació i l’ofici de l’escriptor. El Fòrum comptarà també amb un Saló de Propostes, un espai on diferents editorials explicaran els seus sistemes i ofertes de publicació, mentre que les escoles donaran a conèixer les seves propostes educatives.