Llegir té premi i aventura

1.06.2019

Amb l’objectiu de fomentar la lectura ara que arriben les vacances d’estiu arriba la nova edició de “Llegir té premi”, un concurs adreçat als joves entre 8 i 16 anys on, en funció de la seva lectura i la comprensió, els participants podran guanyar des d’un iPad d’última generació, un smartwatch o un lot de llibres. Les inscripcions estan obertes fins el proper diumenge 30 de juny.

El concurs començarà l’1 de juliol fins al 12 de setembre, i els concursants tindran l’oportunitat de seleccionar les obres que es proposen tenint en compte l’edat de cada concursant: des dels llibres més clàssics fins a les darreres novetats de la literatura infantil i disponibles tant en català, castellà com en anglès. Les lectures es trobaran a les biblioteques públiques de Catalunya o també a la biblioteca digital eBiblioCat.

El seguiment i l’evolució de les lectures estaran a càrrec de la biblioteca de referència que l’usuari hagi indicat en el moment de registre. Un cop llegida l’obra seleccionada, els joves hauran de respondre un qüestionari de comprensió lectora elaborat a partir dels criteris d’avaluació de les proves PISA. Com més obres llegides i respostes encertades, més punts i més possibilitats de guanyar els premis.

Enguany, el concurs també ha introduït la novetat dels equips de lecturaper tal d’aconseguir, a part de la resta de premis, un lot de llibres a repartir entre els seus integrants o una medalla individual juntament amb un certificat acreditatiu.

La finalitat última de “Llegir té premi” és incrementar la motivació dels concursants i que siguin ells mateixos els que escollin les lectures que vulguin descobrir. Llegir és una aventura i cadascú ha de viure la seva.

Podreu tenir més informació si cliqueu en aquest enllaç