Llarga vida a Jan Klaassen!

27.02.2014

“Llarga vida a Jan Klaassen!” és el nom de l’espectacle que el titellaire holandès Wim Kerkhove portarà aquest cap de setmana al Born Centre Cultural. Actuarà dissabte 1 de març a les 18h i diumenge 2 de març, a les 12:30h.

 

Els titellaires Wim Kerkhove i Egon Adel portaran el putxinel·li holandès Jan Klaassen a Barcelona.

 

El personatge de Jan Klassen és amant de l’alegria i de la cervesa. És un putxinel·li que ha viatjat expressament des d’Amsterdam per explicar-nos les seves faules. Klaassen és un vell conegut del Bornet, junts comparteixen l’afició per les aventures i les històries màgiques. Ell serà la pròxima figura europea que actuarà a la Sala Moragas del Born dins del cicle Titelles i Ciutats. El bo de Jan Klaassen no viatjarà pas sol: seva dona Katrina l’acompanyarà i ens explicarà diferents contes holandesos, ambientats a la plaça central d’Amsterdam, de la mà del titellaire Wim Kerhove.

Jan i Katrina Klaasseen, els putxinel·lis vinguts d'Amsterdam.

“Jan Klaassen és la veu lliure i rebel d’Amsterdam que encara segueix dient la seva. Les seves històries sorgeixen dels substrats més populars de la capital holandesa, en una època de gran esplendor econòmica però alhora de gran explotació dels més humils”, ens explica Toni Rumbau, programador del cicle. “Malgrat compartir amb Punch i la resta de putxinel·lis el seu caràcter fort i a vegades punyent, gaudeix d’una tendència clara a l’humor alegre, que la seva gran afició a la beguda li exalta”, apunta Rumbau.

Jan Klaassen és astut i s’enfronta als reptes del present: lluitar contra la guerra, combatre la degradació ecològica, denunciar la corrupció i les martingales del poder. A través de diferents aventures, ell i la Katrina intentaran esperonar els més petits a ser rebels.