Livesoundtracks o com tornar al passat mirant el futur

21.04.2015

Els nostàlgics del cinema estan de sort. Els dies 24 i 25 d’abril tindrà lloc el Movistar LiveSoundtracks, un festival interdisciplinar que té com a punt de partida el cine i la música en directe. Cada músic tria una pel·lícula i, durant dos mesos, crea una banda sonora original que interpretaran en directe. “Volem reivindicar el cinema com a espectacle col·lectiu” expliquen les codirectores del festival, Anna Mastrolitto i Julia González. Livesoundtracks vol canviar la manera de viure el cine, tornar al passat mirant el futur.

Livesoundtracks

Shinkiro serà al Livesoundtracks posant música a Sans Soleil, de Chris Marker

Livesoundtracks, tot i que ja existia com a concepte des del 2008, neix com a festival gràcies a Movistar Artsy 2014, la plataforma que fomenta l’emprenedoria cultural. Alppine, Brunetto & Xarlene, Cristian de Sucre, Emiliano Zelada, Ensemble Economique, Francesca Banchelli, Jaime L.Pantaleón, Lena Willikens, Sara Fontán i Shinkiro són els artistes encarregats de presentar les bandes sonores de pel·lícules com Dreams, d’Akira Kurosawa, La Jetée, de Chris Marker o el clàssic de George A.Romero Night of the living dead. “Volíem que la música fos principalment electrònica i instrumental perquè és la més contemporània i actual i ens permetia tornar al passat des del futur més immediat” explica Julia González.

A més de les pel·lícules musicades, tindran lloc dues taules rodones sobre la música d’estudi comparada amb la interpretació en directe i la incursió de la música electrònica en el cinema. Els encarregats de tancar les dues nits de festival seran Dj Ari Up i Raver Jewish. Livesoundtracks també comptarà amb la presència de Dublab, una ràdio de Los Ángeles amb seu a Barcelona que farà una sessió de banda sonora entre pel·lícula i pel·lícula.

Podeu consultar la programació sencera clicant aquí.