‘Litus’ de Marta Buchaca guanya el primer premi #postfunció

26.11.2012

‘Litus’ de Marta Buchaca ha estat una de les revelacions teatrals de la temporada, després de fer temporada a la Sala Flyhard i al Teatre Lliure. Avui, un col·lectiu anònim li ha atortgat el primer premi #postfunció al millor espectacle de la temporada. De ‘Litus’ n’hem parlat abastament a Núvol, amb articles d’Aina Tur, Borja Espinosa i la mateixa Marta Buchaca.

 

 

El col·lectiu #postfunció, un grup obert que agrupa un conjunt espectadors teatrals amb inquietuds i amb ganes de compartir, especialment via Twitter, les seves opinions sobre els espectacles que veuen, ha decidit lliurar un guardó a l’espectacle que més ha agradat de la temporada. D’aquesta manera, neix el Premi #postfunció, un guardó independent que té en compte tots els espectacles, siguin de teatre de gran o petit format, musicals, de dansa o de circ, sempre que hagin colpit els espectadors.

El guanyador del primer Premi #postfunció és Litus, de Marta Buchaca, que es va representar a la Sala Flyhard  i posteriorment va fer temporada a l’Espai Lliure del Teatre Lliure (del 13 de setembre al 3 de novembre).

El guanyador del Premi es va escollir a través de correu electrònic, mitjançant les votacions del grup d’usuaris més freqüents del hashtag #postfuncio a Twitter. Com que es tracta d’un grup obert (qualsevol persona és lliure d’afegir a la seva opinió l’etiqueta #postfuncio), val a dir que han votat aquelles persones que han tingut més incidència en les piulades teatrals .

Marta Buchaca

El Premi #postfuncio ha nascut de manera totalment improvisada, a través de converses entre alguns dels integrants del grup, que van decidir votar per decidir quin era l’espectacle de la temporada 2011/2012 que havia agradat més. Un cop es van saber els resultats, es va decidir de fer-ho públic i, especialment, compartir-ho amb l’equip de l’espectacle, com a reconeixement per la feina ben feta.

 

La idea és lliurar personalment el premi a Marta Buchaca i als actors i les actrius de la companyia el pròxim dia 20 de desembre, a les 19 h a les escales del Teatre Lliure, on l’espectacle ha fet temporada recentment.

Cal recordar que el col·lectiu #postfunció no és una associació estipulada, sinó un grup obert de persones unides per una passió en comú: el teatre. Així doncs, el Premi #postfunció no és cap reconeixement institucional ni oficial, sinó l’homenatge, càlid i merescut, a un espectacle que va saber arribar al cor dels espectadors.

Més informació sobre Litus:

-L’espectacle al web de la Sala Flyhard.

-L’espectacle al web del Teatre Lliure.

Més informació sobre el col·lectiu #postfunció:

-Seguiment del hashtag al Twitter.