Literatura i periodisme, matrimoni ben avingut?

29.11.2016

Aquest dijous 1 de desembre, periodistes i professionals del món del llibre debatran sobre la presència de la literatura als mitjans. De dos quarts de deu del matí fins a les vuit del vespre, diversos treballadors del món de la comunicació i de l’edició debatran sobre la presència pública de la literatura. L’acte, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Anna Punsoda | Foto BiBi Oye / Núvol

Anna Punsoda | Foto BiBi Oye / Núvol

 

La jornada es dividirà en quatre taules rodones, que començaran després de la corresponent obertura institucional amb la presentació del dictamen sobre la situació de la literatura als mitjans: radiofònics, televisius i escrits, tant impresos com digitals. Aquestes són les taules que s’han programat, amb els seus respectius participants i moderadors:

La primera porta per títol “Dèficit literari als mitjans de comunicació”, amb Anna Punsoda (Nació Digital), Bernat Ruiz (Verba volant, scripta manent), Eduard Màrquez (Escola d’Escriptura) i Isabel Sucunza (Llibreria La Calders), moderada per Laura Borràs, directora de la institució de les Lletres Catalanes. Horari: de 10.30 h a 12.00 h.

La següent taula tractarà sobre el “Tractament de la literatura als mitjans”, amb Pilar Argudo (ràdio), Anna Guitart (TV) i Eva Piquer (Digital), amb Màrius Serra com a moderador. Horari: de 12.30 h a 14.00 h.

La primera taula de la tarda, “Què voldrien els lectors. Difusió de la literatura i prescripció lectora”, comptarà amb Maria Bohigas, editora de Club Editor, Fe Fernàndez, llibretera de L’Espolsada, Begonya Ferré, bibliotecària i conductora de Club de Lectura, Isabel-Clara Simó, escriptora i degana de la ILC i Sílvia Caballeria, professora. En aquest cas, moderarà el periodista Bernat Puigtobella. Horari: de 16.00 h a 17.30 h.

Finalment la jornada acabarà amba la intervenció dels Directors de mitjans i responsables de programes literaris: Santi Faro (Catalunya Radio), Cristian Trepat (TV3), Sílvia Coppulo i Emili Manzano, amb la moderació de Laura Borràs. Horari: de 18.00 h a 19.30 h.

Els debats es podran seguir en streaming en aquest enllaçFeu clic aquí per a tenir més informació sobre la jornada.