Roc Casagran, l’aposta de Sembra Llibres del 2016

23.06.2014

Roc Casagran publicarà la seva pròxima novel·la a Sembra Llibres el febrer del 2016. Així ho ha anunciat l’editor Joan Carles Girbés amb una nota emocionada aquest matí. Casagran publicarà L’amor fora de mapa, una novel·la sobre la bellesa i l’angoixa, l’atracció i la prohibició.

Roc Casagran

 

Quatre anys després de l’èxit d’Ara que estem junts, editat a Columna, l’escriptor Roc Casagran publicarà nova novel·la el pròxim mes de febrer; en aquest cas, a Sembra Llibres. L’amor fora de mapa és una esplèndida novel·la sobre la bellesa i l’angoixa, l’atracció i la prohibició, l’autenticitat i el desconcert. Un mapa dibuixat amb els sentiments fragmentats de tres ànimes d’uns trenta-i-pocs anys que tracten de sobreviure envoltats en les incerteses i les crisis que minen els temps actuals.

La trama narrativa, que comença a Alacant i acaba a Prada “construïnt el país sencer”, en paraules de l’autor, entrellaça un total de catorze poemes. Borja Penalba i Mireia Vives han composat la música i els arranjaments per convertir aquests poemes en les lletres del seu nou disc, un treball conjunt actualment en fase de producció que comptarà amb una gira pròpia. Mireia Vives va ser la veu característica del grup de rap Rapsodes, i Borja Penalba ha treballat amb artistes com ara Feliu Ventura, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet o Albert Pla, entre d’altres.

El nou treball discogràfic de Borja Penalba i Mireia Vives, que es titularà també L’amor fora de mapa, es posarà a la venda coincidint amb el llançament de la novel·la homònima, que arribarà a llibreries a mitjan mes de febrer de 2016.

Amb aquesta nova iniciativa, Sembra Llibres, que la passada primavera va editar No ens calia estudiar tant de Marta Rojals, un dels llibres més venuts en Sant Jordi, continua proposant al seu catàleg una acurada selecció d’obres singulars amb capacitat per seduir un públic lector ampli i divers. El mes de maig, Roc Casagran va publicar a Sembra Llibres una versió del Llibre de les bèsties de Ramon Llull que ha gaudit d’una magnífica acollida per part de la crítica i dels lectors, i compta ja amb tres reimpressions.

Roc Casagran Casañas (Sabadell, 1980) és l’hereu natural del Grup de Sabadell. El seu sentit de l’humor, sovint absurd i irreverent, ens recorda l’humor càustic de la poesia de Pere Quart i l’enginy de les novel·les de Francesc Trabal. Casagran és llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i treballa de professor de llengua i literatura catalana a secundària. Va ser membre del consell de redacció de la revista sociocultural Ordint la Trama durant els vuit anys de la seva existència (2001-2009) i de tant en tant fa recitals de poesia arreu del país.És l’autor de la novel·la Austràlia (Columna, Premi Pin i Soler 2007) i coautor juntament amb Oleguer Presas de Camí d’Ítaca (Mina, 2006). També va ser seleccionat per a l’antologia Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010). Ha publicat els poemaris Els carrers de les fàbriques (Premi Martí Dot, 2001), Després de Sarajevo (Premi Miquel Àngel Riera, 2005) i Trènnicament trenificats (2005) i ben aviat veurà la llum el poemari L’ombra queixalada (Premi Parc Taulí 2010). Cl·labora amb el diari Ara i amb el digital Catrorze.cat.