L’Inund’ART arriba per “treure la pols a la vida diària de les nostres ànimes”

2.06.2017

Avui s’ha anunciat la dotzena edició del Festival Inund’ART de Girona. Es tracta d’una trobada d’artistes i mostra d’art multidisciplinari que inundarà la capital gironina del 2 al 4 de juny, amb una cinquantena de propostes. L’esdeveniment posarà a l’abast dels ciutadans una varietat d’actes, com exposicions, instal·lacions, accions, espectacles musicals, mostres poètiques o dansa.

Interior de la Casa de Cultura en la presentació Inund’ART 2017 | Associació Inund’ART

L’edició d’aquest any aprofita per posar en marxa un projecte transfronterer anomenat ‘Art Pertot’, el qual ha permès als artistes escollits realitzar intervencions a l’espai públic de la ciutat. La col·laboració amb les entitats culturals i socials de Girona, Illes Balears i França, ha aconseguit bastir una àmplia proposta d’artistes i visions.

Una edició que ha rebut una participació rècord de propostes artístiques, amb més de 400 projectes que han estat escollits via procés democràtic i transparent. En conseqüència, els protagonistes són un total de 150 artistes de diferents disciplines en una cinquantena d’accions.

Art Multidisciplinari

Els actes resultants són un total de 30 exposicions d’arts visuals a edificis i espais arreu de la ciutat, portades en sis instal·lacions exteriors, cinc de participatives i 11 performances, accions i actuacions al carrer. El procés de selecció ha servit per poder identificar en quin moment es troba l’art. Un festival que aplega tant artistes professionals com d’emergents. Des de Jordi Isern o Pere Aymerich, fins a artistes que cerquen nous espais on mostrar la seva obra.

Una nova edició engrescadora que posa a flor de pell el valor que suposa el treball “en xarxa”, fomentant la participació entre entitats i institucions que treballen en l’àmbit artístic. Una estructura que inclou un conjunt de mesures i mecanismes destinats a la gestió i coordinació amb les institucions públiques i altres agents implicats en la difusió d’art i cultura.

Inund’ART suposa un gran camí per trobar tots aquells individus sensibles al nostre entorn i introduir-los al món de l’art. Un festival destinat també a tot aquell públic jove que té interès a perpetrar el seu primer contacte amb el moviment artístic, i una immillorable ocasió per formar part de la cultura. Tota una aposta enriquidora pel llenguatge abstracte i, conseqüentment, del pensament i la reflexió personal.

Interior de la Casa de Cultura en la presentació Inund’ART 2017 | Associació Inund’ART

Sense complexos

Tots els esforços es destinen a descobrir nous artistes i crear un espai de relació i intercanvi. Aquest esdeveniment genera una rica relació entre promotors i el públic no-especialitzat. I és que, després de 12 edicions, Inund’ART es consolida com un referent de l’art contemporani català de qualitat, presentant sempre propostes d’art innovador i sense complexos.

Menció especial al treball que s’ha dedicat al drama dels refugiats, ja que s’ha volgut mantenir l’aposta de reflexionar sobre tragèdia de la mà de Kubra Khademi. Es tracta d’una refugiada afganesa resident a París, que mostrarà dues propostes fotogràfiques. Una carta d’amor en contra de l’assetjament sexual, l’opressió a les dones del seu país i la crisi dels refugiats que assola Europa.

En la mateixa sintonia, el col·lectiu d’artistes catalans del projecte ‘Art Pertot’, també prepara una instal·lació sobre la crisi migratòria. Amb la voluntat de fer arribar l’art a tots els públics, el festival ofereix un conjunt de propostes d’intervenció per a la participació de les famílies. Els més petits i els seus familiars, podran participar en tallers artístics i jugar en les diverses instal·lacions.

Una rica proposta que ha permès posar en sintonia entitats i societat, comptant amb el Giroscopi Cultural, la Menció Especial d’Art Jove, la Fundació Fita i LA VOLTA. Tal com va dir Picasso, “l’objecte de l’art és treure la pols a la vida diària de les nostres ànimes”. Justament per aquest fet, l’Inunda’ART 2017, del 2 al 4 de juny, inundarà d’art i cultura la ciutat de Girona.

Etiquetes: