L’ingràvid agafa volada a Figueres

13.10.2014

Aquest cap de setmana l’Ingràvid ha convertit Figueres un any més en un espai dedicat a la cultura contemporània des de totes les seves manifestacions i amb propostes singulars i de qualitat artística per a tothom.

Carme Cruañas, galerista de Me & the Curiosity han exposat al Festival Ingràvid

Des d’instal·lacions artístiques, espectacles visuals, tallers per adults i per infants fins a concerts i conferències. Les activitats de carrer han estat complementades amb propostes en espais tancats, com són l’exposició del projecte de Carmen Cruañas Me&The Curiosity a la Galeria Dolors Ventós i que encara es podrà visitar fins el dia 18, o els vídeos de la mostra de creadors seleccionats a la convocatòria Ingràvid + Arts Santa Mònica, al Museu de l’Empordà.

 

Suspès de David Sarsanedas i el col·lectiu PlayMID

Enguany Ingràvid fa ha fet una nova aposta arriscada encarregant una instal·lació al gironí David Sarsadenas i al col·lectiu PlayMid. Es tracta de SUSPÈS, una instal·lació de 60 globus de 60 cm cada amb un sistema d’il·luminació LED incorporat que van aconseguir crear un sostre ingràvid a la plaça Josep Pla (Teatre Jardí) de Figueres, que es movia al compàs de música, tot creant un espectacle de llum i so.

És la primera vegada que David Sarsanedas (El Pasteral – Girona) i el col·lectiu PlayMID portaven a terme aquest projecte que pretenia desafiar les lleis de la gravetat, les inclemències climàtiques i el fet experimental. L’espectacularitat, alhora que la senzillesa i la potència visual de la proposta va provocar una escampada del públic pel terra de la plaça per tal de gaudir de l’efecte en les millors condicions de visibilitat.

 

Instal·lacions artístiques

Els empordanesos Ivó Vinuesa, Mònica Campdepadrós o Jofre Sebastian han estat alguns dels artistes que han mostrat les seves creacions artístiques en el marc del festival. Man Mònica Campdepadrós i Jofre Sebastian a l’espai públic i Ivo al Museu de l’Empordà. Totes tres propostes, molt properes a temes d’actualitat, recollint qüestions que afecten al territori i la quotidianitat de la ciutadania. Jofre Sebastian, per exemple, ha portat a terme el muntatge La llum que fa ombra, una instal·lació que reprodueix una de les torres elèctriques d’alta tensió de la polèmica MAT que travessa el territori gironí.

 

Cabo San Roque i La Fresca

Les propostes més singulars i originals van venir de la mà dels Cabo San Roque, grup que parteix de l’experimentació musical i lúdica amb objectes de maquinària o espais abandonats. També el duo “La Fresca” format per Ernesto Collado i Bárbara Hoestenberghe, instal·lats a Pontós, van sorprendre al públic al llarg de tota la tarda, començant amb una sessió de gimnàstica familiar decorada amb una estètica vuitantera, passant per les versions més “undergrounds” del cançoner popular i finalitzant amb la Conferència Optimista, la qual va combinar la ironia i el cinisme amb la remoguda i la interpel·lació intel·lectual.

 

David Ymbernon i la Ingravidesa de Latung La La

Aquesta proposta de teatre visual representada diumenge a la tarda en plena Rambla no va deixar indiferent al públic. Un petit espectacle sense necessitat de gaires narratives, ja que la força la prenien els objectes i la poesia visual que evocaven. David Ymbernon, en un escenari posseït pel taronja i el blanc, és un artista polifacètic, que simplement deixa que les coses passin dalt de l’escenari.

La programació forta de l’Ingràvid fa el seu tancament, però la convocatòria Artistes KM0 segueix oberta fins el dia 30 d’octubre i les propostes es poden fer arribar a l’adreça convocatoria@festivalingravid.com.