L’ICUB participa en un projecte que uneix les comunitats tecnològiques a les indústries culturals europees

8.05.2013

 L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) participa en la 10a edició de la Future Internet Assembly que se celebra des d’avui fins al 10 de maig a Dublín, per debatre sobre el projecte europeu SPECIFI que vol impulsar la creació d’una anella creativa europea (Creative Ring).

Creative Ring és una plataforma que té la intenció de dissenyar nous formats per a la creació i distribució de continguts culturals arreu d’Europa, basats en les noves tecnologies.

L’Institut de Cultura de Barcelona, a través de la seva Direcció de Creativitat i Innovació, té un rol destacat a la Future Internet Assembly i al projecte SPECIFI, impulsor de l’Anella cultural (Creative Ring) a Europa. Des de l’Institut de Cultura s’ha coordinat la part artístico-tècnica de l’esdeveniment amb un espectacle del Taller de Músics, i s’aporta la Fàbrica de Creació Fabra i Coats com un dels primers edificis de creació cultural a Europa connectats a la Internet del futur.

El projecte SPECIFI està finançat per la Comissió Europea i compta amb 17 membres: 4 de Trento (Itàlia), 8 de Flandes (Bèlgica), 1 d’Holanda, 1 de Grècia, i 3 de Catalunya (Institut de Cultura de Barcelona, Generalitat de Catalunya i i2Cat).
En l’actualitat, Europa compta amb una nova generació d’emprenedors i persones del món de la creativitat i la cultura com wikipedistes, artistes digitals, fablabbers, etc. que suposen una font important d’innovació a les ciutats. SPECIFI té l’objectiu d’oferir a aquestes comunitats creatives urbanes europees accés a les tecnologies i solucions de la Internet del Futur per afavorir una major interconnexió entre elles.

Paral·lelament a la celebració de la Future Internet Assembly, i com a exemple de funcionament de la Creative Ring, avui dimecres 8 i demà dijous 9 de maig, a la Fabra i Coats, té lloc un esdeveniment de co-creació musical a nivell europeu a través de les xarxes de banda ampla, entre membres del Taller de Músics de Barcelona (violí, guitarra i veu); i músics de Kortrijk, a la regió de Flandes (guitarra); de Trento (calaix flamenc), i de Dublín (percussió irlandesa). Aquestes performances han tingut lloc avui dimecres d’11:30 a 12, de 14:15 a 14:45 i de 18:30 a 19 hores; i continuaran demà dijous de 15:00 a 15:30 i de 18:30 a 19:00 hores.