L’ICUB aposta per les arts escèniques

6.09.2017

Aquest matí, de la mà de Jaume Collboni, segon tinent d’alcaldia, l’ICUB ha presentat la nova línia de subvencions per fomentar la creació de projectes artístics emergents d’arts escèniques.

Foto d’arxiu

Entre les noves subvencions de l’Institut de Cultura, sobresurt una nova convocatòria per a un ajut adreçat a les companyies d’arts escèniques emergents (dotat de 260.000€) que neix amb l’objectiu de facilitar l’accés als teatres de la ciutat a les noves companyies. Per tal d’acollir-se a aquests ajuts, les companyies han d’haver fet com a mínim un espectacle professional però no han d’haver exhibit més de dos produccions a las ciutat de Barcelona.  A més a més, ha de disposar d’un contracte real amb una sala de teatre de Barcelona amb un aforament màxim de 300 butaques i ha de representar les funcions un mínim de 4 dies i un màxim de 28. A través de la subvenció, l’ICUB li assegura a la companyia els ingressos (segons condicions del contracte) del 75% de l’ocupació sempre que ompli un mínim del 25%.

Aquesta nova convocatòria se suma a la línia de les subvencions que es convoquen des de l’ICUB. Segons Jaume Collboni, la decisió s’ha acordat amb les associacions de productors teatrals i les sales d’exhibició de la ciutat atenent una demanda ciutadana després de constatar que “faltava un pont de suport econòmics que fes viable projectes interessants que enriqueixin l’oferta cultural del la ciutat”. D’aquesta manera, tindrà lloc un augment de la inversió en el desenvolupament cultural de la ciutat.

A més a més, durant els mesos de setembre i octubre, hi haurà quatre convocatòries d’ajuts obertes per a entitats del sector cultural de la ciutat de Barcelona. També estarà oberta la convocatòria per demanar els ajuts sobre l’import equivalent a la quota líquida de l’IBI (dotada amb 500.000 €) i les diferents línies d’inversió per a rehabilitació, inversió i adequació d’equipaments (ateneus, espais culturals independents, cinemes, llibreries i locals de música en viu), als quals es destinaran 1.500.000 €.

La nova línia de subvencions s’emmarca en les polítiques d’ajut a la creació que impulsa l’Ajuntament de Barcelona. Per primera vegada, les sales de cinema també es podran acollir a dues línies d’inversions com ja ho fan altres espais culturals. Tant les subvencions referents a l’IBI com les previstes per la millora d’equipaments, també estaran adreçades als cinemes de la ciutat amb un màxim de 5 sales d’exhibició.