Liceu Cambra 2017, Masterclasses & Concerts

16.01.2017

Des de gener fins el maig de 2017, LICEU CAMBRA presentarà 26 masterclasses i conferències obertes al públic de la ciutat i 12 concerts  a l’Auditori del Conservatori, un dels millors escenaris del seu tipus a Barcelona, amb els que tothom qui ho desitgi pugui gaudir d’una experiència total d’aquest cicle.

Conservatori del Liceu

Conservatori del Liceu

LICEU CAMBRA té l’honor de presentar alguns dels noms més destacats en la interpretació d’instruments de vent, com Jean-Marie Londeix o Jacquez Zoon, referències del món de la corda com els Quartets Hagen i Casals o Pavel Vernikov, cantats únics com Carlos Álvarez, Mariella Devia o Grace Bumbry o pianistes d’excepció com Dimitriv Alexeev, Akiko Ebi o William Kinderman. Les seves masterclasses i concerts tindran el complement de diverses actuacions dels alumnes més destacats del Conservatori, que tindran per tant la companyia ideal per iniciar-se en al món de la interpretació professional de la mà dels més grans.

El cicle de 12 concerts inclou la participació d’alguns dels mestres convidats com ara el Quartet Casals, Olivier Patey, Giorgi Latso, així com actuacions de professors titulars, com la flautista Julia Gallego, els pianistes Alba Ventura i Emili Brugalla així com alguns dels alumnes més destacats del Conservatori. També s’inclouen en el cicle els quatre concerts de la Kaimerata, un cicle cada cop més consolidat a la ciutat i que enguany està dedicat a la figura de Wolfgang Amadeus Mozart.

LICEU CAMBRA està esdevenint un referent d’excel·lència en la missió pedagògica i, al mateix temps, dinamitza el programa d’activitats a l’Auditori del Conservatori a la seva seu al Raval de Barcelona. LICEU CAMBRA fomenta així una relació fructífera entre els més grans professionals i els alumnes, amb els quals compartiran coneixements i l’experiència de l’escenari. Aquesta convivència es materialitza en un treball que va més enllà de les aules d’estudi i el món acadèmic: els concerts no són solament a càrrec dels grans mestres, sinó que els estudiants també hi són cridats a participar en diverses ocasions, compartint programa i escenari amb els músics que són el seu model.

Destacats instrumentistes i cantants convertiran per segon any consecutiu el Conservatori del Liceu en un centre de referència per a tots els estudiants de música que vulguin aprendre dels grans mestres dels nostres temps. Gràcies al suport de la Fundació Ferrer-Salat, la institució pedagògica degana de Catalunya podrà oferir un programa educatiu protagonitzat per músics amb una gran experiència acadèmica internacional.
Poden recordar-se les paraules de Leo Brouwer, després de la seva intervenció en la passada edició de LICEU DE CAMBRA: “ … això és quelcom que molt pocs conservatoris món fan, però els que ho fan són notables precisament per fer-ho (…) El músic es fa tocant i provant-se davant el públic. L’estudiant necessita escoltar-se i ser escoltat”.
Tots els concerts tindran lloc a l’auditori del Conservatori del Liceu, una de les sales amb millor acústica a Barcelona. El preu de les localitats per als concerts serà de 10 euros. Els alumnes del Conservatori tindran accés lliure.  Per a les masterclasses es podran adquirir entrades com a oients a 5 euros.

Liceu Cambra connecta les grans figures de la música de cambra, l’orquestra, la composició i la lírica amb els talents del futur. Aquest programa permetrà a joves talents treballar intensament amb mestres de gran experiència que culminarà amb concerts conjunts a dalt de l’escenari.

Així, la temporada de Cambra 2017 defineix un nou model d’activitat, potenciant la programació del Conservatori del Liceu amb una marca diferenciadora d’altres programadors de la ciutat. Una nova manera, singular i propera, d’enriquir la nostra experiència com a amants de la música.

Per a més informació, cliqueu aquí.