LiberisLiber i Bestiari s’uneixen per fomentar la bibliodiversitat

11.06.2015

La tasca de la fira d’editorials independents LiberisLiber per potenciar la bibliodiversitat continua. Després de sumar esforços amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat, ara la fira de Besalú també ha signat un acord de col·laboració amb les llibreries Bestiari per fer difusió dels títols de qualitat de les editorials independents.

El director de LiberisLiber Miquel Àngel Codes Luna i la presidenta de Bestiari, Rosa Viñalonga

El director de LiberisLiber Miquel Àngel Codes Luna i la presidenta de Bestiari, Rosa Viñalonga

LiberisLiber ja es prepara per al 3 i 4 d’octubre, que és quan tindrà lloc la fira literària de Besalú. En paral·lel, la fira ha firmat un conveni amb el grup de llibreries Bestiari per reforçar la tasca de les dues entitats a favor de les editorials independents. D’aquesta manera es potencia el concepte de bibliodiversitat, molt lligat a LiberisLiber, que consisteix a fer difusió dels títols de segells independents per crear així un espai amb varietat de llibres, i no només amb els de les grans editorials. El conveni es concretarà en promocions i concursos conjunts, distintius per reconèixer les llibreries que aposten per la bibliodiversitat i aparadors dedicats a les petites editorials de la fira. Totes aquestes accions es posaran en marxa a partir del setembre.

El grup de llibreries Bestiari agrupa vint-i-un establiments i vint-i-dos punts de venda arreu de Catalunya. Es tracta d’un grup amb més de trenta anys d’història que aposta per l’intercanvi de coneixements i aplega les llibreries en una cooperativa. LiberisLiber va néixer el 2010 i és una fira anual que dóna a conèixer la tasca de les editorials independents amb l’objectiu de potenciar la literatura de qualitat.