LiberisLiber, fira d’editorials independents a Besalú

2.10.2018

El dissabte 6 d’octubre sortirà un bus de Plaça Catalunya fins al poble de Besalú. Els passatgers hauran pagat 20 euros, però no pel trajecte: en arribar a Besalú podran bescanviar el tiquet per llibres del mateix valor. Aquest bus permetrà a molta gent assistir al LiberisLiber, la Fira d’Editorials Independents, que arriba a Besalú el cap de setmana del 6 i el 7 d’octubre. L’esdeveniment és un aparador de totes aquelles editorials minoritàries i alternatives, i de fet, és la fira d’edició independent amb més participants del país.

Jaume Pons Alorda a LiberisLiber 2015

Enguany hi ha 63 editorials implicades, i també hi participen escriptors, poetes i altres personalitats del món de la cultura o la política. LiberisLiber ha organitzat, al llarg del cap de setmana, diversos diàlegs que pretenen mirar la cultura amb ulls crítics. El dissabte 6, Mercè Ibarz, Joan-Carles Mèlich i Clàudia Pagès reflexionaran sobre el paper de l’ètica en la cultura i la política, en un diàleg titulat Nulla cultura sine politica. Quin és avui el compromís del pensament? I coordinat per Xavier Bassas.

L’endemà tindrà lloc El relat com a forma de domini, un col·loqui a càrrec de Neus Tomàs, Antonio Baños i Esther Vivas, que gira al voltant del concepte del relat i del seu rol en la comunicació política.  I a la tarda del mateix diumenge també es podrà assistir a la conversa d’Agustí Villaronga i Mireia Ros, que tractaran de les controvertides relacions entre els llibres i les pel·lícules, en un diàleg que porta el títol d’Acords i desacords: del llibre al film.

LiberisLiber també acull entregues de premis. El dissabte s’atorgaran els Premis Liberisliber2018: el jurat premiarà aquells quatre títols que destaquin per la qualitat, l’heterodòxia, la valentia i la capacitat d’arribar a un públic el més ampli possible. A més, també hi tindrà lloc el Premi Francesc Garriga de Poesia, adreçat a poetes totalment inèdits. Al guanyador o guanyadora se li publicarà el poemari i podrà participar a l’Escaramussa poètica de l’any següent.

Però la fira LiberisLiber és molt més que això: durant el cap de setmana es podrà assistir a recitals, firmes de llibres, i passejar per les paradetes de les diferents editorials, moltes de les quals ofereixen descomptes especials.

Podeu consultar el programa fent clic aquí.