Liberisliber es consolida a Besalú

9.10.2012

La Fira d’editors independents, Liberisliber, ha estat un èxit. Un cop celebrada la fira aquest passat cap de setmana, l’organització fa un primer balanç i confirma que el rècord d’editors participants i d’activitats programades ha vingut acompanyat del creixement sostingut de visitants. Segons el director, aquest creixement confirma “l’encert de la proposta”, malgrat els seriosos contratemps que suposen  la crisi i, molt especialment, la política “perversa i surrealista” de subvencions que duu a terme  la Generalitat de Catalunya  i que va provocar que rebutgessin la presència del Conseller Ferran Mascarell a la fira.

El cavaller d'Espinzella, al Liberisliber de Besalú

 

La tercera edició de Liberisliber, la fira d’editorials independents de Besalú, ha estat la més espectacular de cara als visitants: van venir més editorials que mai i el públic va poder descobrir de primera mà les novetats dels seus catàlegs, algunes de les quals presentaren en primícia a la fira. Les activitats infantils per fomentar la lectura tingueren un especial èxit, com també la primera edició de Liber de Vinis, el maridatge entre llibres i vins que enguany protagonitzà la Denominació d’Origen Empordà. Pel que fa al Premi Liberisliber, per primer cop es produí un ex aequo i s’atorgà a la colossal “Saviesa grega arcaica” de l’editorial Adesiara (una obra imprescindible, un autèntic referent mundial per aprofundir en el coneixement dels orígens de la filosofia occidental) i “M’agradaria” de l’editorial Raig Verd (una col·lecció de tretze contes valenta i colpidora de l’autora grega Amanda Mikkhalopulu). Pel que fa a les actuacions foren molt aplaudides les de l’iconoclasta Jesús Ge (amb aproximacions al fet amorós o a la política realment sorprenents) i la de Nina da Lua i Helena Miquel, un recital carregat d’emoció i delicadesa.

Per altra banda, el gest de l’organització de rebutjar la presència del Conseller de Cultura Ferran Mascarell com a protesta per la poca transparència en la política de subvencions, ha rebut el suport de nombroses associacions i de les mateixes editorials, motiu pel qual s’estan plantejant dur a terme noves accions amb l’objectiu que la Generalitat de Catalunya canviï de rumb en aqust tema.