LiberisLiber: Aprendre a escriure assaig-ficció

5.10.2018

Si busques noves maneres d’apropar-te a la literatura, al LiberisLiber podràs assistir a un taller d’escriptura a càrrec d’Álex Chico, filòleg, escriptor i professor. El diumenge 7 d’octubre al matí, impartirà aquest taller que se centra en un gènere literari peculiar: l’assaig-ficció.

Foto: Dylan Gillis

En paraules de Chico, l’assaig-ficció és una narració “híbrida, fronterera” que “es nodreix de tots els gèneres literaris que té a l’abast”: la novel·la, l’assaig, el diari de viatges, les memòries, la crònica i la prosa poètica.

Ell considera que és un “gènere de gèneres”, perquè permet ser ser abordat des de diferents plans de lectura, ja que serà el mateix lector qui decideixi, en ultima instància, què és allò que ha llegit”. De fet, les novel·les d’assaig-ficció parteixen d’una premissa: “tot allò que ens envolta és susceptible de convertir-se en literatura”.

Aquest taller, segons Chico, va destinat a lectors i escriptors que volen “eines per generar els seus propis textos”. Els assistents descobriran que “ la literatura pot ser una forma de dignificar la memòria a través de la imaginació”.