L’explosiu espectacle de The Blues Brothers Band al Coliseum

19.05.2015

La banda nord-americana The Original Blues Brothers Band és l’encarregada de tancar el cicle Round About Midnight, aquest dissabte 23 de maig al Coliseum de Barcelona. Un cicle que ha fet vibrar el públic amb músics internacionals com Avishai Cohen, Dhaffer Youssef, Jane Monheit, Dianne Reeves i Imany.

Blues Brothers

Blues Brothers

La banda va aparèixer per primera vegada en un esquetx del programa Saturday Night Live, l’any 1978, on els germans Jake i Elwood Blues, encarnats pels actors John Belushi i Dan Aykroyd, respectivament, van irrompre a escena vestits d’abella i cantant el tema “I’m a King Bee”, de Slim Harpo. Després d’aquesta primera aparició, el grup va continuar sortint al show de manera regular: amb vestits negres, ulleres de sol i pintes de mafiosos, pujaven a l’escenari i es posaven a ballar i a cantar. El seu primer àlbum va ser Briefcase Full of Blues (1978), que contenia temes tan coneguts com “Soul Man” i “Rubber Biscuit”.

Juntament amb Belushi i Aykroyd, el saxofonista Lou Marini, el trombonista Tom Malone, el guitarrista Steve Cropper i el baixista Donald Dunn van entrar a formar part del grup. L’any 1982, tanmateix, amb la mort de John Belushi per problemes de drogoaddicció, el grup es va dissoldre, però es va tornar a reunir l’any 1988 sota el nom The Original Blues Brothers Band amb nous membres. Actualment la banda compta amb el guitarrista Steve Cropper, el saxofonista Lou Marini, el guitarrista John Trapea, Leon Pendarvis als teclats, el baixista Eric Udel, el bateria Lee Finkelstein, el trombonista Larry Farrell, el trompetista Steve Howard, i els cantants Bobby Harden, Rob Paparozzi, que també toca l’harmònica, i Tommy McDonnell.

The Blues Brothers Band continua mantenint la seva essència musical, el soul dels anys seixanta, amb èxits internacionals tan coneguts com “Everybody needs somebody” o “Sweet Home Chicago”: “una formació que vessa energia i ritme al llarg d’un set ple d’èxits”. Si l’any passat van seduir el públic del festival Porta Ferrada amb el seu “poderós directe”, no hi ha dubte que aquest dissabte 23 de maig triomfaran al Coliseum.