L’èxit de Litterarum

3.06.2013

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la Fira d’Espectacles Literaris de Móra d’Ebre. Litterarum manté el número de  programadors inscrits i arriba als 3000 assistents durant tot el cap de setmana, conjuntament amb la Fira del Llibre Ebrenc.

Litterarum, Fira d’Espectacles literaris i la Fira del Llibre Ebrenc tanquen avui diumenge 2 de juny amb xifres rècord. Pel que fa a públic general, Litterarum i la 10a Fira del Llibre Ebrenc han augmentat les xifres d’assistència fins ara assolides en conjunt a les actuacions desenvolupades a la carpa firal, a les presentacions de llibres, als estands i als espectacles programats. Un any més, ambdues fires han contribuït a la difusió de la literatura ebrenca i  han donat suport tant als autors com a les obres del territori.

A la fira d’espectacles literaris han assistit als 13 espectacles programats més de 60 programadors durant 3 dies plens de literatura i arts escèniques en tots els seus formats. Aquests professionals, programadors públics i privats de teatres, auditoris i biblioteques han treballat de valent, visualitzant i escoltant el 95% de les actuacions programades.

Per la seva banda, la Fira del Llibre Ebrenc ha comptat amb una carpa de 150 metres quadrats on s’hi han ubicat els estands de llibreries, editorials i institucions. Entre les activitats més destacades trobem la xerrada “Llibre digital: parlen els lectors” i la 10a Jornada del Llibre Ebrenc: “Passat, present i futur de la literatura a l’Ebre”.

L’organització valora molt positivament el resultat global del 6è Litterarum i de la 10a Fira del Llibre Ebrenc, especialment pel que fa a les novetats d’aquesta edició, com la trobada “Cara a cara” entre autors i editors, el grafit literari o l’exposició “Llibres al carrer”, que s’ha pogut veure dins del recinte firal. Tal com ha ressaltat el director de la Fira i de Litterarum, Albert Pujol: “La 10a edició de la Fira del Llibre Ebrenc és l’edició que més públic ha consolidat, a més a més, permetrà que dels diferents professionals del món de llibre ebrenc que s’han trobat a la fira augmentin la producció editorial l’any que ve.. Litterarum ha crescut la seva àrea professional gràcies a activitats com la Llotja d’Espectacles literaris. El següent repte és seguir lluitant per a que la literatura catalana posada a escena arribi encara més als ciutadans d’arreu de Catalunya”.

Pel que fa a Litterarum, el públic ha pogut gaudir de propostes amb marcat accent ebrenc com Plors i Violes de l’Ebre d’Albert i la Banda dels Tretze musicant a Yannick Garcia, l’itinerant Recitals a Domicili o el teatre d’Obra Mestra amb l’actor morenc Oscar Monclús interpretant textos de Teixidor, Joanot Martorell i Guimerà.

La desena Fira del Llibre Ebrenc  i Litterarum han fet de Móra d’Ebre l’epicentre de les lletres i les arts de l’espectacle de Catalunya, durant els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. La literatura catalana a la secundària és pura
    Entelèquia. I aquesta haurà de ser de les primeres qüestions que en el futur haurem. d’ abordar . La nostra cultura literària està en greu perill a pocs anys vista.