L’Estudi-biblioteca de Frederic Marès reobre les seves portes

23.11.2018

Fa 70 anys, l’any 1948, es va inaugurar el Museu Frederic Marès i és en motiu d’aquesta celebració que el diumenge 25 de novembre es presentarà oficialment la nova sala Estudi-biblioteca de Frederic Marès.

Pati del Museu Frederic Marès

En el marc de la commemoració, el museu també acollirà diferents actes que tindran lloc fins a la tardor del 2019 i entre els quals destaquen una festa popular a la primavera, unes sessions professionals sobre la figura de Marès a la tardor i l’estrena, diumenge 25 de novembre, d’un documental sobre Frederic Marès al programa “Inèdits” de TV3.

En l’acte de presentació de la nova distribució de la sala, Carles Vicente, director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, ha destacat la feina que fa el museu per posar en relació l’espai públic, l’art i els ciutadans a Barcelona ja que Marès és un dels escultors amb més obra pública als carrers de la ciutat i ha volgut agrair la feina feta per canviar el discurs museogràfic de l’Estudi-biblioteca.

El contingut discursiu de la nova presentació ha estat elaborat per Montserrat Torras, conservadora d’escultura del Museu, que ha destacat la intenció de voler conservar l’atmosfera de calidesa i singularitat d’un espai que Marès feia servir com a despatx personal i biblioteca. La remodelació s’ha basat en la idea de voler aportar contingut informatiu sobre l’espai, el personatge i les obres exposades per “posar en valor la seva obra i relacionar-la amb les peces de l’exterior”. Cal tenir en compte que la sala acull una selecció de la seva producció escultòrica i que es diferencia de les altres sales que mostren la seva faceta de col·leccionista.

La sala està organitzada en 6 àmbits temàtics: figures i retrats, escultura pública, restauració i recreacions, art funerari, figures i escenes religioses i medalles. Partint d’aquesta base, Ignasi Bonjoch, fundador d’Estudi Bonjoch, ha dissenyat una presentació on deixa clar els àmbits, però alhora intentar crear un lloc on els visitants puguin “anar distraient-se i dispersant-se”. Victor Oliva Disseny Gràfic ha col·laborat en el grafisme mitjançant l’exposició de diverses fotografies al llarg del museu que commemoren la figura de Marès.