L’Estrena’t 2016 torna a la Casa Groga

10.11.2016

El Centre Cívic Casa Groga presenta la cinquena edició de l’Estrena’t 2016, una mostra de música, teatre i dansa que pretén promoure, fomentar i donar oportunitat a joves artistes emergents, tot oferint als guanyadors una via d’accés a les sales professionals de la ciutat de Barcelona. Enguany, les sales que acolliran les companyies i grups guanyadors, escollits tant pel jurat com pel públic, seran Sidecar, Salamandra, Barts Club, Nau Ivanow, CCBarceloneta i Àtic22-Teatre Tantarantana.

ESTRENA’T TEATRE

Cinc companyies i grups de teatre independent presentaran el proper divendres 11 de novembre a les 19 h les seves creacions.

L’Aura Teatre – La catarsi. Jove actriu i professora de teatre, Laura Palmero presenta una nova producció amb la qual busca profunditzar en el món de les arts escèniques.

Viéndolas venir – A palo seco. Fundada l’any 1996 a Sabadell, la companyia de teatre presenta enguany els personatges de l’Ágata i la Reme, dues dones tan diferents, tan semblants i tan confoses, protagonitzades per Gema Martínez i Maria Lesmes.

Cia. de Teatre la Fusta – Parelles imperfectes. Amb textos originals escrits per Carlos Pérez i Òscar Sáez, Parelles imperfectes presenta, en clau d’humor, cinc escenes sobre el món conjugal i les dificultats quotidianes a les quals s’han d’enfrontar els éssers humans per a arribar a viure en la parella perfecta, si és que és possible.

Cia. Sombras Chinas – Mano y mano. Amb la llum i l’ombra com a fils conductors acompanyats per una sensible banda sonora, Sombras Chinas presenta un espectacle que, a través del món oníric d’un home enamorat, destil·la poesia i emoció i permet a l’espectador de gaudit del mil·lenari art asiàtic.

Santi Gallisà – Los orígenes de Daniel Zacarías. Espectacle còmic que, entremesclant monòlegs, improvisacions i tècniques teatrals de clown, explica la història del Daniel, un noi que lluitarà amb els seus malsons, pors i rebuigs per tal d’acomplir el seu gran somni: ballar.

ESTRENA’T DANSA

Sis formacions de dansa posaran en escena les seves produccions el proper divendres 18 de novembre a les 19 h.

Teixodansa – Nunca fuimos sirenas. Guanyadors del segon premi del concurs “Dansa en vídeo 2016”, Teixodansa ofereix un espectacle sorprenent i innovador en el qual subjau la idea que la dansa és per a totes i tots.

Cia. Drie – El hombre que duerme. Il·lusòria, onírica i basada en fragments de la novel·la del francés Georges Perec Une homme qui dort, aquesta peça acosta a l’espectador a la història de dos personatges que viatgen fins a un univers en el que quedaran atrapats i mancats de referències de temps ni de la realitat exterior.

Luka Chkhaidze – Pantomima Squetch. Director i actor de pantomima i dansa teatral, Luka Chkhaidze presenta una peça dramàtica en la qual música i mímica es mimetitzen.

Psicoproject en Moviment – L’origen. Nascuda el 2010 a la capital catalana, la companyia de dansa contemporània i teatre físic s’adreça al públic a través d’un espectacle centrat en la psicologia humana i l’emocionalitat, una nova modalitat batejada per ells mateixos com a ‘moviment emocionat’.

Merepita – Trapos. Únicament amb els moviments del seu cos, Camila Gutiérrez puja a l’escenari amb un treball que explora la relació d’un mateix amb la intimitat, el terreny del personal i el privat.

Camdem – Que no te he dicho. El duo format per Carla López i Anna Sagrega uneix la poesia amb la dansa contemporània i s’acosta al públic amb una peça tant maternal com propera.

ESTRENA’T MÚSICA

Celebrat el passat divendres 4 de novembre, l’acte va comptar amb la presència de diversos artistes.

Vincent Bonelli – Cantautor. D’arrels angleses i irlandeses, les seves lletres acompanyades de melodies acústiques evoquen vivències i reflexions personals des del romanticisme i el sentiment.

Marasma Zibra – Alternatiu. Les seves primeres composicions sorgiren durant l’hivern argentí i finalment el grup prengué força a Barcelona. Avui, la seva música es caracteritza per càlides i melancòliques melodies que, com el mateix grup expressa, encarnen un crit silenciós.

Big Funk Theory – Funk-Soul-Rock. Nascut a finals del 2013 i molt influenciats pel rock, el blues, el funk i el soul de les dècades dels setanta i vuitanta, aquest grup barceloní espera obrir les portes d’una nova era de la música negra a la ciutat.

No longer – Punk-Rock. El maig del 2015, dos joves es troben i, gairebé sense saber-ho, comencen a compondre el que més tard seran els primers temes del grup. Poc més tard, coneixeran la resta dels membres, amb els que viuen enguany aquesta aventura musical.

Raquel Lúa – Mediterrània. Inseparable de la seva guitarra, la jove artista barcelonina s’influencia de Jorge Drexler, Rocío Márquez i Diego el Cigala, entre d’altres, i així s’endinsa dins un tant característic com pròxim folk mediterrani.

Podeu consultar el programa complet de l’Estrena’t 2016 fent click al següent enllaç.