L’estrany cas del príncep que plorava pel poble

11.12.2014

“Hi havia una vegada una oreneta que, per amor, va fer tot el que un príncep li va demanar”. Així comença El Príncep Feliç, d’Oscar Wilde, que ara arriba a la Sala Petita del Teatre Nacional de la mà de la companyia La Baldufa i Jorge Picó. Una increïble història de generositat que captivarà nens i adults.

El Príncep Feliç © La Baldufa

Una escena de l’espectacle El Príncep Feliç   © La Baldufa

El Príncep Feliç explica la història d’una majestuosa estàtua que, en temps passats, havia estat un príncep amb una vida fàcil i luxosa, completament despreocupat del que passava més enllà dels murs del seu castell. Ara, des del seu turó, pot observar la misèria i la pobresa de bona part dels habitants de la ciutat i cada nit plora, carregat d’impotència per no poder-los ajudar. Un dia, una oreneta es refugia als peus de l’estàtua per passar-hi la nit, i al veure la seva tristesa, decideix ajudar-la. D’aquesta manera, l’oreneta, guiada pel Príncep, va arrencant tots els materials preciosos que el recobreixen per portar-los a les persones que ho necessiten. “Quan la vaig llegir de petit, recordo que vaig plorar molt, i quan muntàvem l’espectacle em preguntava per què el príncep agafa a l’oreneta i li fa fer totes aquestes coses tan brutals” explica Jorge Picó, director de la proposta.

“És una història de rabiosa actualitat perquè parla de misèria i pobresa” diu Enric Blasi, de la companyia La Baldufa. Una lliçó d’humanitat, amor i generositat que ha creat (es va estrenar el 2011) i crearà debat entre pares i fills. La vigència del text va ser,de fet, el principal element que els va atraure del conte d’Oscar Wilde. “També ens va captivar el poder dels clàssics, que en saben molt més que nosaltres” afegeix Blasi.

La Baldufa és una companyia de teatre familiar nascuda l’any 1996 que es caracteritza, principalment, per la creació d’espectacles multidisciplinaris i ideològicament compromesos amb la societat que ens envolta. El Llibre imaginari, estrenat el 2006, reflexionava sobre el poder i l’homosexualitat i Cirque Déja Vu sobre l’Alzheimer, la vellesa i l’amistat. Ara, amb El Príncep Feliç es proposen que, a través dels sentiments, pares i fills reflexionin sobre el valor de la generositat.