L’estiu comença a Vallsonora

24.06.2015

Torna per tercer any consecutiu, els dies 26 i 27 de juny a Àger (La Noguera), una cita acollidora, de petit format i amb ànim de difondre, promocionar i donar suport a propostes musicals i altres manifestacions artístiques creatives, transgressores i emergents que es generen arreu. Vallsonora 2015 arriba amb concerts, exposicions i activitats que s’integraran en aquest petit poble de cel estrellat, en dos entorns bucòlics: el castell medieval de Sant Pere i la Masia de Clarà.

Miquel Serra a l'Apolo

Miquel Serra amb la seva banda

Durant dos dies consecutius, des d’aquest petit racó de món a les portes dels Pirineus, s’apostarà per la transversalitat de la cultura, unint música, noves tendències, gastronomia, història i turisme educatiu. Perquè Vallsonora és fruit de la unió de diferents expressions artístiques, on el públic serà partícip en el plaer de gaudir de la relació entre la música, les arts i l’espai que els envolta.

Divendres 26, l’escenari serà el castell de Sant Pere. Donaran el tret de sortida al festival, Combray i Alba G. Corral; s’hi conjugaran sons infinits, música sense veu que crea atmosferes de la mà de Raúl Barrueco i Pati Timoneda, amb els paisatges d’una de les millors creadores d’art visual del moment, Alba G. Corral. Amb ella ens endinsarem en els espais del festival per crear moments únics. Tot seguit, Miquel Serra amb la seva banda traslladaran tot el seu món terrenal i tots els colors del mediterrani fins terra endins. A la mitjanit, The Zephyr Bones ens acostaran al pop més oníric amb el seu darrer àlbum, Wishes/Fishes, sons estiuencs remullats amb melodies pop i veus que viatgen per reverberacions. Clourà el primer dia de festival la música d’Awwz, una jove promesa de l’electrònica, amb influència del R&B, que ens portarà cap al terreny més místic.

I, de cara a dissabte, doble ració de concerts, aquest cop a la Masia de Clarà. A mitja tarda, encetarà la jornada Maquiniste!, groove i disco combinats amb components ballables i textures psicodèliques de la mà de l’activista musical Arnau Sabaté. A les 19.15h la cita és amb Rombo, que ens portaran un so primitiu, esperit “amateur”, però tot sota un embolcall d’autenticitat. Cançons fresques i melodies senzilles de la mà de quatre joves: la Clara, l’Anna, la Núria i la Montse. Tot seguit, The Missing Leech; sota aquest nom s’hi amaga Maurici Ribera, ell proclama que practica l’antifolk i el folk punk amb temes sovint de sonoritat indie. Passió i entrega en estat pur. I l’hora de la posta serà per a Opatov, guitarres sinuoses, ritmes sincopats, instruments de vent que ressonen, i veus reverberades són la seva targeta de presentació. Després tocarà Ocellot, quintet que experimenta amb els seus sintetitzadors per crear una música pionera, que portarà a explorar els límits de la percepció a través de l’exotisme del seu so. A les 23h, serà el moment de Tiger Menja Zebra; ens portaran un ego de 30 Hz que tot ho domina, escriu la història i revolta els vençuts. “Em sotmetré” “Excita la bèstia” o “Devastació” són alguns temes d’aquest segon àlbum que presentaran: Super Ego. La mitjanit serà l’hora de Julio Action, música dels seixanta i dels setanta es combinarà amb grups actuals de la west coast, soul, garatge, beat o folk tot cuinat amb delicadesa i passió. Seguiran Let’s Guateke, que com ells diuen porten “electrònica fina filipina per encigalar el públic més exigent”. Posarà el punt i final a dos dies de festival, Radiocontrol, que improvisarà una sessió ballable per acabar de desgastar la sola de les sabates.

El Vallsonora 2015 ve carregat. Un cap de setmana farcit de músiques per descobrir en uns espais únics i acollidors d’aquest poble de la terra ferma, de paisatges de llacs, estrelles i muntanyes. Una experiència cultural que, si algú ho desitja, podrà combinar amb altres activitats com un tomb en canoa, senderisme, una nit a l’observatori del Montsec o realitzar un vol en parapent.

Etiquetes: