L’Estartit balla al ritme del blues

11.07.2017

Aquest divendres (14 de juliol a les 22h) el jove novaiorquès “King” Solomon Hicks donarà el tret de sortida a la quarta edició del Festival Jazz L’Estartit – Costa Brava. L’escenari principal de la plaça de la Llevatina s’omplirà de jazz i blues gràcies a Solomon Hicks i la seva formació musical formada per William Gorman (orgue), Kirk Yano (baix) i Norman Paul Edwards Jr. (bateria).

King Solomon Hicks | © Margherita Andreani

L’actuació a l’Estartit de Solomon Hicks serà el seu debut a Catalunya, amb el qual encetarà la seva gira per la península. Als seus 22 anys, el jove estatunidenc camina de pressa i amb fermesa cap a l’èxit. Va emprendre la seva carrera musical amb tan sols 13 anys debutant a la Cotton Club All-Star Band de Harlem i als 14 anys ja havia gravat Embryonic, el seu primer disc amb el Cotton Club All-Star Band. Des d’aleshores no ha deixat de sorprendre i encisar el seu públic d’arreu.

Des dels inicis embrionaris de la seva carrera musical, Hicks ha tocat en mítics locals de jazz com el Blue Note de Nova York i ha treballat amb artistes de renom en el món del jazz i del blues de la talla de Ne-Yo, Tony Bennett, Jon Hendricks, Russell Malone Stanley Banks, entre molts d’altres. “Amb tan sols 22 anys, té un gran bagatge musical i artístic: 10 anys de trajectòria musical tocant amb els millors”, sosté Montse Faura, la directora artística del festival. Amb poc temps s’ha convertit en un prodigi del jazz i en una de les figures emergents del blues dels últims anys, que li ha valgut el sobrenom artístic de “King” Solomon Hicks, el rei.

Divendres a la nit, a l’escenari principal del festival (la plaça de la Llevatina), els amants del jazz podran ballar al ritme del rei del blues, a l’aire lliure i gaudint de la brisa mediterrània, amb les illes Medes com a teló de fons.

Solomon Hicks encetarà el festival presentant el seu tercer disc, Carrying the torch of the blues, juntament amb una selecció de peces dels seus discs anteriors. Hereu dels mítics B.B. King i West Montgomery, el jove guitarrista ha aconseguit un estil i una tècnica propis, marcats per la nuesa del blues, la sofisticació del jazz i un fort eclecticisme de gèneres. Segons Faura, amb la seva guitarra, Hicks “aconsegueix trencar amb les fronteres del blues”: el funk, el gòspel, el R&B o el rock and roll clàssic i l’afrocubà s’escolaran entre blues i jazz. Aquest divendres, Hicks portarà fins a l’Estartit la torxa del blues novaiorquès.

Podeu consultar la resta de la programació del Festival Jazz L’Estartit i la venda d’entrades clicant aquí