L’Estartit abraça el jazz

3.06.2016

Des de mitjans de juliol fins a mitjans d’agost, L’Estartit sonarà a ritme de jazz. Aquesta petita Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Costa Brava serà l’escenari de grans noms del gènere amb el Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava, una iniciativa impulsada per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí que enguany arriba a la tercera edició. En cinc nits, el festival acollirà set concerts que aplegaran tant figures internacionals com músics locals en un espai emblemàtic del municipi a tocar del mar, la plaça Llevantina.

El soul poderós de Myles Sanko encetarà el festival el 15 de juliol amb un concert que servirà per repassar els èxits del músic i per descobrir nous temes del seu proper disc, que es llançarà al mercat al setembre. L’endemà, el Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava reunirà tres grans figures del jazz al mateix escenari. El guitarrista John Scofield, el teclista Brad Mehldau i el bateria Mark Giuliana s’uniran en un concert excepcional en què interpretaran temes creats per a aquesta gira. “És un concert exclusiu a Catalunya que resulta indispensable per als amants del jazz”, assegura la directora del festival, Montse Faura. Aquest trio anirà seguit d’un altre plat fort. El dissabte següent, 23 de juliol, la guanyadora del Premi Grammy 2016 al millor disc de jazz vocal, Cécile McLorin, trepitjarà L’Estartit per cantar els temes del seu darrer treball, For One to Love, i del primer àlbum, WomanChild.

Però pel Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava també hi passaran noms de casa nostra. El Gabriel Amargant Quintet presentarà el 6 d’agost a L’Estartit el seu segon disc, And Now for Something Completely Different, amb el qual va guanyar el Premi Enderrock 2016 al millor àlbum de jazz. També actuarà al festival l’Albert Sanz Trio, del qual formen part el mateix Albert Sanz, el contrabaixista Javier Colina i el bateria de Miles Davis, Al Foster. “Ens interessava unir artistes locals i internacionals en un mateix programa”, explica Faura. Així, conviuran junts músics que comencen a fer-se un forat en el món del jazz i grans figures ja consolidades.

Joan Mar Sauqué | Jazz Festival L'Estartit-Costa Brava

Joan Mar Sauqué | Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava

El festival es tancarà amb una doble proposta jazzística que tindrà lloc el 13 d’agost. Joan Chamorro presentarà Joan Mar Sauqué, un trompetista sorgit de l’Escola de Música de Torroella de Montgrí que acaba de publicar el seu primer disc. El James Carter Organ Trio agafarà el relleu de Chamorro i Sauqué per cloure el festival amb un concert a càrrec del saxofonista James Carter, l’organista Gerard Gibbs i el bateria Alex White.

El Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava forma part de l’oferta musical que, durant tot l’estiu, omplirà Torroella de Montgrí i el seu entorn. Aquest municipi també acollirà el Festival de Torroella de Montgrí, que gira al voltant de la música clàssica, i el Fringe, que dóna veu a joves talents musicals. L’aposta per al jazz vol atreure “generacions diverses” i un públic eclèctic format pels mateixos habitants de L’Estartit, però també pels estiuejants i per amants del gènere. D’aquesta manera, el festival busca, segons Faura, que malgrat les nombroses propostes musicals de la Costa Brava, L’Estartit es faci seu el segell del jazz.

Pots consultar tota la programació del Jazz Festival L’Estartit-Costa Brava fent clic aquí.