L’Esbart de Mollet balla Maragall

1.04.2016

Diumenge 24 d’abril l’Espai A porta l’Esbart dansaire de Mollet a l’Ateneu de Sant Just Desvern. Aquest esbart interpretarà Cant espiritual, obra de Joan Maragall. L’espectacle tindrà lloc a les 19h. 

Esbart Dansaire de Mollet | Foto: Josep Aznar - Espai A

Esbart Dansaire de Mollet | Foto: Josep Aznar – Espai A

L’Esbart dansaire de Mollet interpreta Cant espiritual de Joan Maragall dins del marc de l’Espai A,  la Xarxa d’Arts Escèniques Amateurs de Catalunya. Segons el seu director, Eduard Peixoto, aquesta és “una obra cabdal en la trajectòria artística de l’esbart on els tres llenguatges –la paraula, la música i la dansa- creen en l’escenari una atmosfera íntima i única”.

Les persones que aquest dissabte s’atansin al Teatre Esplai del l’Ametlla de Merola viuran en primera persona la exaltació que Maragall fa de la vida davant la por de la mort. Creu Maragall en una altra vida? És humana la inquietud per la mort? L’Espai A destaca que aquesta obra té la virtut de transmetre l’”optimisme existencial de l’autor, el seu vitalisme, el seu arrelament a la terra”.

La coreografia del Cant espiritual de Maragall la va crear Albert Sans l’any 2000 expressament per l’Esbart Dansaire de Mollet. Segons explica el mateix esbart, “aquesta obre té recursos coreogràfics propis de la tradició catalana, i té com a punt de partida els sentiments que van generar al coreògraf Albert Sans el poema de Joan Maragall i la partitura de Xavier Montsalvatge”.

Els espectadors d’aquest espectacle, que dura 90 minuts, hi veuran reflectit els principis d’un gran amor a Catalunya i a la vida, i una gran energia que ha servit per motivar a l’equip de l’Esbart Dansaire de Mollet.