Música per la igualtat

8.03.2017

La plaça Major de Nou Barris serà l’escenari del concert pel Dia Internacional de la Dona que es farà dissabte, 11 de març, a les 20:00 hores. Hi actuaran Les Sueques, Bad Gyal, Monique Makon i La Otra. Aquestes quatre formacions ofereixen estils musicals diferents per connectar amb el públic jove i comparteixen una reivindicació comuna: lluitar a través de la música contra les desigualtats, encara existents a la nostra societat, entre homes i dones.

Les Sueques

“Volem fer arribar la reivindicació feminista a tothom i la música és un bon instrument, perquè pot transformar i qüestionar els imaginaris col·lectius”, ha dit Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI. Des de l’àmbit de la cultura fa anys que es reivindica el paper de les dones, i per això tots els actes del 8 de març hi estaran relacionats. El concert de dissabte anirà precedit, a partir de les 17:30 hores, per la mostra “Dones creadores” que exhibeix treballs artístics de diferents dones barcelonines.

Les Sueques, Bad Gyal, Monique Makon i La Otra són els grups que actuaran. D’una banda, Les Sueques es defineixen com una banda post-punk indie rock formada a Barcelona per Blanca Lamar, Tuixén Benet, Raquel Tomàs i Pau Albà. “A les Sueques ens agrada fer-ho tot nosaltres”, diuen; una filosofia apresa del moviment Riot Girl al qual admiren i reconeixen com a punt de partida i referent. El seu darrer àlbum és Moviment (El Genio Equivocado, 2017): un treball potent i arriscat enregistrat als Hermitage Works Studios de Londres, amb la producció de Margo Broom (Goat Girl). El nou directe del quartet és una reivindicació del que són: desplaçament i relació, nervi i contundència.

D’altra banda, Bad Gyal (Vilassar de Mar, 1997) és el nom artístic d’Alba Farelo, una cantant catalana d’estils dancehall, reggaeton, trap, hip hop i R&B. Es va fer popular a través de videoclips de YouTube des d’inicis del 2016, acumulant més d’un milió de visites de les seves cançons més conegudes: “Pai” (versionant en català l’èxit “Work” de Rihanna) o “Indapanden”.

Bad Gyal

També actuarà Monique Makon, la talentosa veu femenina de Ciutat Meridiana. Descoberta al Kasal de Joves de Roquetes, es mou còmodament en diferents registres de la música negra (soul, jazz, r’n’b, blues, rock). És una jove promesa amb moltes possibilitats.

Monike Makon

Finalment, actuarà La Otra, un quartet format per Lea Ben Sassón, Beatriz Fernández, Carmen Pi i Camila Sapin, quatre cantants uruguaianes que mostren una alternativa musical: la veu como instrument principal al voltant de la cançó popular. La Otra ofereix un joc d’arranjaments exquisits per versionar diferents compositors que les han inspirat a cantar.

La Otra

El concert serà gratuït, començarà a les 20:00 hores i acabarà a les 22:30 hores.