Barcelona Novel·la Històrica torna al Born CC

1.11.2015

Del 3 al 7 de novembre, el certamen literari Barcelona Novel·la Històrica celebrarà la seva tercera edició. Aquest any, les novel·les de capa i espasa seran el focus principal de la iniciativa, que espera convertir-se en un punt de trobada dels autors i lectors de novel·la històrica. Sebastià Alzamora, Martí Gironell, Chufo Lloréns i Coia Valls són alguns dels escriptors que hi participaran.

Coia Valls recrea la fundació del Monestir de Montserrat

Coia Valls recrea la fundació del Monestir de Montserrat

Històries de bandolers, espadatxins i mosqueters es desplegaran durant cinc dies al Born Centre Cultural per reivindicar el subgènere de capa i espasa dins la novel·la històrica. Durant el certamen literari, diversos autors i experts convidats debatran qüestions com el rigor documental i historiogràfic en les novel·les històriques i com aborden el procés d’escriptura. Els escriptors Teresa Juvé, María Soto i Martí Gironell conversaran en una taula rodona sobre l’autor davant dels fets històrics, mentre que Miquel Fañanàs, Víctor Jurado i Sebastià Alzamora se centraran en la gran i la petita història en la novel·la. Una altra de les trobades destacades girarà al voltant de la Barcelona novel·lada i comptarà amb Chufo Lloréns, Xulio Ricardo Trigo i Coia Valls.

Les produccions audiovisuals per a la gran i la petita pantalla també tindran un espai al certamen. El guionista Josep Maria Bunyol encapçalarà una conferència sobre el cinema de capa i espasa i, en paral·lel, Felip Solé, Joan Marí i Mercè Sàrrias contraposaran el documental històric i la ficció històrica. A més, la programació inclou diverses passejades per la Barcelona dels bandolers i algunes biblioteques de la capital catalana organitzen, durant el novembre, clubs de lectura centrats en la novel·la històrica.

També es lliurarà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor pel conjunt de la seva obra. Enguany el reconeixement és per l’escriptor Simon Scarrow, que recollirà el guardó el dijous 5 de novembre, en un acte que tindrà lloc a les set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Barcelona Novel·la Històrica està organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat pel periodista i escriptor Enric Calpena. 

Podeu consultar el programa complet del certamen fent clic aquí.