Les Músiques del Món tornen al Recinte Modernista

20.06.2017

Andrea Motis, Marcelo Mercadante, Ethno Catalonia, Michel Doudou NDione, Cece Giannotti i Francesc Chaparro seran els protagonistes dels dijous al vespre al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, on a partir del 29 de juny i fins al 27 de juliol se celebra la quarta edició del cicle Músiques del Món… fetes a Barcelona.

Andrea Motis | Chordà Comunicació

Els concerts tornen als jardins del Recinte Modernista amb la voluntat d’apropar sons de diferents indrets del planeta que tenen com a denominador comú la vinculació dels seus intèrprets amb Barcelona. La idea del festival beu de la mateixa vocació amb la qual es va rehabilitar l’hospital: fer sentir millor la gent en un entorn determinat. La cultura i la música s’insereixen en aquesta línia i, per tant, juntament amb la voluntat de potenciar la vida i les activitats del barri i de la ciutat, el cicle està pensat per donar sentit a aquest objectiu.

D’altra banda, la música es podrà acompanyar amb una proposta gastronòmica del 1902 Cafè Modernista, del Grup Sagardi, al mateix espai del concert, on s’oferirà un tast de la seva cuina de producte. Els assistents també podran visitar l’obra de Domènech i Montaner abans de l’inici dels concerts, que es faran a les nou del vespre i tindran un preu de 12 €. En aquest enllaç trobareu informació sobre els descomptes que s’ofereixen. Podeu comprar les entrades aquí o a les taquilles del recinte. El cicle compta amb el suport de La Vanguardia i la cervesa Inedit de Damm.

 

Els grups

Andrea Motis Quartet (jazz, Barcelona), 29 de juny. Després d’editar sis discos aclamats per la crítica al costat del baixista Joan Chamorro, la trompetista, cantant i compositora establerta a Barcelona, Andrea Motis, ens presentarà el seu primer treball en solitari l’àlbum Emotional Dance on la interpretació vocal de l’artista es converteix en la protagonista escènica. Estarà acompanyada pel seu company musical al llarg d’aquests anys, el baixista Joan Chamorro, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver.

Marcelo Mercadante i Juan Cuacci (tango i jazz, Argentina), 6 de juliol. Juan i Marcelo formen part de la “Generación Bisagra” del tango: aquells que van agafar el relleu dels que van aprendre sense partitures, i els qui avui dia són considerats mestres del gènere i conviuen amb els que es van incorporar després de la mort de Piazzolla. Amb el contrabaix d’Horacio Fumero, el violí d’Olvido Lanza i la veu d’Analía Carril, ens oferiran un tango molt obert que es fusiona amb el jazz o el flamenc.

Ethno Catalonia (folk, música étnica i tradicional, World Music), 13 de juliol. L’Ethno Catalonia és un projecte de música folk, ètnica i tradicional dirigit a joves d’entre 16 i 35 anys d’arreu del món, on durant més de deu dies posaran en comú tota la seva experiència musical per aprendre els uns dels altres. Fruit d’aquest treball sorgeixen els concerts finals de l’estada on tots els participants comparteixen els diferents estils musicals que s’aglutinen en aquest festival. Aquest concert serà una ocasió única de poder gaudir del gran talent dels joves músics i dels seus estils musicals.

Ethno Catalonia | Chordà Comunicació

Michel Doudou NDione (música i dansa africana, Senegal), 20 de juliol. Michel Doudou NDione és originari de M’Bour, Senegal. Artista polivalent, cantant, compositor, coreògraf i ballarí, ens portarà a Sant Pau els ritmes i moviments del seu treball “Djegalou”. En aquest treball podrem trobar els ritmes del seu Senegal natal: el Mbalax –una barreja de ritmes tradicionals amb el jazz, el blues o el rock– i el Sabar, ball original del Senegal.

Cece Giannotti i Francesc Chaparro (cinematic blues i folk, Itàlia/Canadà), 27 de juliol. Cece Giannotti és un guitarrista, cantant, compositor i productor nascut a Mont-real. Establert a Barcelona des de 1992, Giannotti ha treballat amb artistes com Marc Ribot, John Cale o Iggy Pop, i ha compartit escenari amb Tina Turner, Kiko Veneno, Loquillo, Sisa, entre d’altres. Cece Giannotti i Francesc Chaparro configuren el grup Après Minuit que presenta “Exodus to the Promise Land”, un espectacle musical que vol posar banda sonora al viatge llarg i esgotador que han hagut d’emprendre milers de persones en veure’s obligades a deixar la seva llar per culpa dels conflictes armats.

Podeu comprar les entrades del cicle aquí.