Les lletres prenen la paraula a Igualada

22.09.2017

El proper dissabte 30 de setembre, Igualada es convertirà en un autèntic Mercat de Lletres i ho farà de la mà de Rafel Nadal i Xavier Antich.

Rafel Nadal © Xulio Ricardo Trigo

Un any més, la ciutat d’Igualada es convertirà en una àgora de la literatura. Al llarg del proper dissabte 30 de setembre, la Biblioteca Central i la plaça de Cal Font acolliran un munt d’activitats literàries: presentacions de llibres, clubs de lectura, lectures poètiques, taules rodones, tallers, espectacles, etc.

Marc Castells, l’alcalde d’Igualada, i Lluís Cerarols, el delegat territorial de Cultura de la Catalunya Central, donaran el tret de sortida a la sisena edició de la vetllada literària igualadina. I l’escriptor Rafel Nadal el relleu, en una conversa amb Jaume Farrés, professor de llengua i literatura catalanes. Parlaran sobre el seu darrer llibre, La senyora Stendhal (Columna), però no només. La llengua i la literatura protagonitzaran l’acte inaugural del Mercat de Lletres talment com ho faran al llarg de tot el dia.

Filosofia, literatura i gargots km 0

I quina millor manera de parlar de literatura que fer-ho amb escriptors i professionals del món de l’edició? Els protagonistes de la vetllada seran autors i autores de casa nostra, autors km 0.

Xavier Antich encapçalarà el “Club de filosofia”, un dels actes més esperats de la vetallada, on l’autor parlar, juntament amb Rafa Carmona, del seu llibre La voluntat de comprendre. L’acte tindrà lloc a les 11.30h a la Biblioteca Central d’Igualada.

Xavier Antich | Foto: Revista Valors

 

A continuació tindrà lloc a la carpa de la plaça de Cal Font (12h) una taula rodona amb autors km 0 a la qual intervindran l’escriptora i periodista Mireia Rubio, Eduard Creus (autor de Llàgrimes de tardor) Joan Maria Morros (autor d’Els Coixinets)  i M. Àngels Solé (autora d’Essències criminals), tots ells igualadins.

Què seria una vetllada literària sense un vermut poètic? No hi pot faltar mai! I, el dissabte 30 al migdia (13h), la plaça de Cal Font s’omplirà de veus, poesia i… vermut! Núria Pujolàs, Lali Ribera i Jordi Roig presentaran el seu poemari A punt (Voliana edicions). 

A mitja tarda, havent digerit la sobredosis poètica del vermut, amb la panxa plena (o no), la plaça igualadina es convertirà en l’escenari de la lectura dramatitzada d’El rostre del mal, a càrrec d’Elisabet VallèsFrancesc Mas, acompanyat d’il·lustracions en directe i la música de Marc Mateu. L’acte tindrà lloc a les 17h a la plaça de Cal Font, a la que el seguirà la conversa amb Maria Carme Roca moderada per Joan Pinyol, parlant de la seva trajectòria literària.

La cosa, però, no acabarà aquí! Els protagonistes de la tarda seran l’actor Joan Massotkleiner i els escriptors Francesc Miralles i Enric Verdaguer. A les 19h, Miralles i Verdaguer protagonitzaran el duel “Parelles (im)possibles?”, on posaran sobre la taula diversos temes relacionats amb les seves obres, l’un des de la seva mirada d’escriptor i l’altre de jove cantautor. I, a les 20h, la biblioteca s’omplirà de la poesia de Josep Romeu i Figueras de la mà de l’actor Joan Massotkleiner i el pianista Quim Font

El Petit Mercat

A el Mercat de Lletres, els més menuts també prendran la paraula! Al llarg de tot el dia, hi haurà diverses activitats lúdiques i culturals aptes per a tots els públics: tallers, conta-contes, espectacles…

Contes infantils | Foto: La Setmana

A les 11h a la biblioteca, Rosabel Bofarull presentarà Endivinalles musicals, amb il·lustracions en directe de Berta Artigal. El manga també farà acte de presència: a les 12h la sala jove de la biblioteca es convertirà en un taller de manga! I a les 12.30h seran els petits els protagonistes! Acompanyats dels pares, avis, tiets o cosins segons, els més menuts de casa podran donar una segona vida als mitjons vells o desaparellats tot descobrint Els menjamitjons (Mosaic Llibres).

I a la tarda, hi haurà, també, un espectacle familiar, a càrrec de Judith Farrés (a les 17h a la sala d’actes de la biblioteca) i una hora del conte, a càrrec de Joan Barrets (a les 18h, a la sala infantil).

Al llarg de tot el dia, la literatura omplirà els carrers i places d’Igualada. A més a més dels actes organitzats, a la plaça de Cal Font tindrà lloc un mercat de llibres, espais de lectura i un “Parxís ortogràfic”.

Podeu consultar la programació del Mercat de Lletres clicant aquí