Les dones manen a la Sala Atrium

20.09.2016

La Sala Atrium ha presentat la que serà la seva sisena temporada, que gira al voltant del món femení. Textos inèdits, adaptacions i obres originals al voltant de la dona. Enceta la temporada Cinco tonos de color azul, una creació de Paula Ribó amb les actrius Marta Aguilar i Lluna Gay. Després arribarà una trilogia al voltant de les protagonistes de tres textos clàssics, i tres textos més protagonitzats per dones.

Imatge promocional de 'Cinco tonos de color azul'

Imatge promocional de ‘Cinco tonos de color azul

El primer espectacle que s’estrena aquest dimecres a la sala del carrer Consell de Cent, Cinco tonos de color azul, tracta sobre el dol i les seves cinc fases emocionals: negació, ira, depressió, negociació i acceptació. La particularitat d’aquest muntatge és que la seva protagonista, Ana, està interpretada per dues actrius (Aguilar i Gay), que transiten per les cinc fases definides per la psicòloga suïssa Elisabeth Kübler-Ross.

Aquesta temporada “en femení”, com la descriu el director artísti de l’Atrium Ramon Molins, continuarà amb Tamar, la filla de Chagall, un text escrit i dirigit per Ferran Joanmiquel (Premi de Teatre Inicia’t de Badalona 2015). Mireia Vallès protagonitza un monòleg sobre una jove israelina d’origen sefardita que viu a Tel Aviv. Un viatge d’Israel al Call Jueu de Girona la farà aprofundir en les seves pròpies arrels, en un muntatge que compta amb música en directe per part d’Albert Dondarza i Francesc Tomàs.

El 26 d’octubre s’estrenarà Amanda T, una peça d’Àlex Mañas protagonitzada per Greta Fernández i Xavi Sáez que fabula sobre la tràgica història d’Amanda Todd, una jove canadenca que amb quinze anys es va suïcidar, tot anunciant els seus motius a la xarxa, convertint-se en un exemple dels extrems on pot arribar el bullying i el ciberassetjament.

Mireia Vallès a 'Tamar, la filla de Chagall'

Mireia Vallès a ‘Tamar, la filla de Chagall’

Després arribarà la “Trilogia de la Imperfecció”, tres obres protagonitzades per dones a partir de tres textos clàssics: Nora, a partir de Casa de nines, d’Henrik Ibsen, una de les primeres protagonistes modernes del teatre occidental; Julia, basada en La senyoreta Júlia d’August Strindberg, sobre la relació entre allò antic i allò nou i la lluita de classes; i Nina, a partir de La gavina d’Anton Txèkhov, una dona que es debat entre els seus somnis i la realitat. Les tres peces estaran interpretades per Patrícia Mendoza i Mireia Trias, amb la resta de repartiment encara en curs.

Finalment, al març arribarà Alícia, una adaptació de Pablo Ley a partir dels textos de Lewis Carroll, on s’intentarà que l’espectador s’endinsi en un món sense sentit, en un estat entre el son i la vigília.

Foto de família a la presentació de la temporada 2016-2017 de la Sala Atrium

Foto de família a la presentació de la temporada 2016-2017 de la Sala Atrium