Les bibliopiscines i biblioplatges reforcen l’oferta de revistes en català

26.07.2017

Cavall Fort, Cuina, Descobrir, El Tatano, El Temps, Enderrock, Esguard paper, Experiències, Fosbury, Reporter Doc i Sàpiens són alguns títols de revistes que els usuaris de les biblioteques podran trobar aquest estiu a les bibliopiscines i biblioplatges catalanes, els punts de lectura a l’aire lliure per apropar la lectura als llocs on el lector passa l’estiu, del Servei del Departament de Cultura.

Aquest estiu, doncs, les bibliopiscines i biblioplatges de les biblioteques de Catalunya augmenten l’oferta de lectura amb una selecció de revistes perquè els lectors puguin gaudir de més publicacions en català. Les 100 biblioteques públiques que organitzen aquestes activitats han rebut 62 lots de suport de revistes en català des de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, en col·laboració amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

En paral·lel, els usuaris de les biblioteques públiques també poden participar al concurs #BiblioEstiuRevistes. La persona que aconsegueixi més “m’agrada” amb la foto que pengi a les xarxes socials llegint una revista en català i amb l’etiqueta #BiblioEstiuRevistes serà el guanyador i rebrà una tauleta i una subscripció d’un any a l’iQUIOSC.cat.

Bibliopiscines i biblioplatges

En aquestes biblioteques d’estiu es posa a disposició dels usuaris un fons pensat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es poden aconseguir obres en préstec, fer-se el carnet de biblioteca i, en algun cas, connectar-se a Internet. Així mateix, en aquests espais s’ofereix un ventall d’activitats complementàries com conferències, concerts, lectures, presentacions i propostes culturals per a totes les edats per fomentar l’aliança entre lectura i lleure.