Ja és Nadal al Born

17.12.2013

El Born ha preparat un reguitzell d’activitats per a aquest Nadal: jocs de detectius, titelles, una cata de xocolata a les fosques per a tota la família i diferents concerts i conferències en són els plats forts.

 

L'espectacle 'L'Alè dels fils' tindrà lloc aquest dissabte 21 de desembre.

Si us agraden els jocs, avui no us podeu perdre una nova sessió de El triquet del Born, dirigit a joves, que jugarà una partida a la Sala Moragues a dos quarts de vuit del vespre. I per aquells i aquelles aspirants a detectius el diumenge 29 de desembre a les 11 del matí l’ofici d’investigador privat  es posarà en pràctica a l’Espai públic del Born Centre Cultural.

 

Humor i conflicte al País Basc

Riure’s de les situacions més conflictives no és gens fàcil. I això que l’humor ens ajuda a fer passar la pena i a prendre’ns les glopades amargues amb una mica més de calma. El cicle ‘BornHumor’ aprofundeix en els punts en comú entre política, conflicte i sentit de l’humor. En aquesta propera sessió de dijous 19 de desembre es convidarà el director del programa “Vaya semanita” de la cadena Euskal Telebista, Javier García de Vicuña, i es conversarà sobre com fer humor sobre temes delicats. Serà a la Sala Moragues.

 

Música al Born

Què seria un Nadal sense música? Més val no pensar-hi. Perquè la música és l’acompanyament ideal dels  moments memorables i les festes assenyalades.  El cicle “Divendres musicals de l’ESMUC” ha preparat per aquest divendres 20 un concert per a tota la família a càrrec d’El Teatre Instrumental. El grup Verd i Blau, d’altra banda, actuaran divendres 27 a les nou del vespre, a la Sala Moragues. I pel dissabte 28 hi ha prevista l’actuació de Pau Alabajos, dins el cicle “Art-nits Born. Born Unplugged”, a les nou del vespre a la Sala Moragues.

 

Cata de cacau, a cegues!

Una altra activitat que fa cara de no passar desapercebuda és el taller-degustació de xocolata, que tindrà lloc a la Sala Moragues aquest proper dissabte 21 de desembre, a les onze del matí, pel mòdic preu de cinc euros. Les aromes, sabors, fragàncies i gustos del cacau en seran els protagonistes! El taller i la cata, això sí, es farà a les fosques, per no distreure el sentit de l’olfacte i el del gust. Un taller que agradarà molt als sibarites.

 

Conferències i titelles al Born

I tampoc no us podeu perdre el recital “El Nadal que no vam tornar a casa”, la història del primer Nadal d’exili de molts intel·lectuals que van haver d’abandonar el país a causa de la dictadura franquista. Diferents fragments en prosa i en vers repassen els sentiments de nostàlgia, abatiment i lleu esperança de retorn a l’estimada pàtria, tintada dels aires durs de la postguerra. A càrrec de J. Cortada, M. Ruiz i A. Benzekry, el recital tindrà lloc el dia de Sant Esteve a la Sala Moragues (19,30h) per un preu de tres euros.

No podem acabar sense esmentar les sessions de titelles al Born. El titellaire Jordi Bertran durà la màgia dels putxinel·lis a la Sala Moragues amb el seu espectacle “L’Alè dels Fils”, dirigit a nens de 8 anys, que tindrà lloc dissabte 21 (18h) i diumenge 22 de desembre (12,30h).