L’Ateneu Barcelonès i el Centre de Lectura de Reus uneixen forces

5.04.2015

El Centre de Lectura de Reus i l’Ateneu Barcelonès, dues de les entitats més antigues de l’ateneisme català, han signat un acord de col·laboració. Les dues entitats treballaran de forma conjunta amb l’objectiu comú d’impulsar el foment de l’ateneisme català i el procés de la seva reorganització.

Jordi Casassas Ymbert i Xavier Filella Fargas signant el conveni

Jordi Casassas Ymbert i Xavier Filella Fargas signant el conveni

L’acord s’ha rubricat per part de Xavier Filella Fargas, president del Centre de Lectura de Reus i Jordi Casassas Ymbert, president de l’Ateneu Barcelonès. Gràcies a aquest conveni les dues entitats estudiaran la col·laboració en el projecte Almirall, portal de pensament i cultura del segle XIX, impulsat per la Biblioteca de l’Ateneu.

L’acord també permetrà als associats accedir a la consulta dels fons hemerogràfics i bibliogràfics patrimonials de l’altra. A més, els socis d’una de les entitats podrà acollir-se al servei de préstec interbibliotecari entre ambdues entitats.

Així mateix, els socis de cadascuna de les entitats podran demanar l’ingrés com a soci a l’altra quedant exempts de pagar la quota d’ingrés corresponent. I podran visitar l’altra entitat. Finalment, les dues entitats oferiran als socis de l’altra entitat els mateixos descomptes que gaudeixen els propis socis, en activitats que els siguin pròpies.