L’arquebisbat de Barcelona veta una conferència de Juan José Tamayo

15.01.2015

L’arquebisbat de Barcelona ha prohibit a la parròquia de Sant Medir de Barcelona acollir la conferència programada del professor Juan José Tamayo, sobre “El missatge d’Ellacuría amb motiu del 25è aniversari de la seva mort”, segons informa l’editorial Fragmenta.

Juan José Tamayo | Foto Fragmenta

Juan José Tamayo | Foto Fragmenta

La conferència, organitzada per la parròquia Sant Medir, se celebrarà el mateix dia i hora previstos inicialment (dijous 15 de gener a les 20.30 h), en un local del carrer Olzinelles, 116, propietat de la mateixa parròquia.

Ignacio Ellacuría, màrtir a qui es dedica la conferència, és un dels cinquanta intel·lectuals que Juan José Tamayo glossa amb competència al seu llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica, que publica la mateixa editorial Fragmenta. L’obra de Tamayo ha tingut una recepció impressionant a la premsa.

Fragmenta és una editorial que publica obres sobre religions des d’una perspectiva no confessional. El seu editor, Ignasi Moreta, ha lamentat el veto en una nota de premsa amb aquestes paraules: “Expressem el nostre respecte per les decisions dels organismes de l’Església catòlica, però al mateix temps no podem deixar de manifestar la nostra perplexitat per l’ús que s’ha fet del llenguatge de la prohibició, llenguatge que ens sembla que té poc a veure amb l’Església de la misericòrdia que impulsa el papa Francesc”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. No se puede utilizar un local de la Iglesia para hablar de temas que van contra la propia Iglesia. Este teólogo NO es católico, por lo que si quiere hacer conferencias a mi me parece muy bien, pero que no utilice los espacios de la Iglesia Católica, y que vaya a los locales de las ideologías que el representa. Eso sería lo lógico y coherente.

  2. Perdoneu, però fer una conferència en locals de la parròquia en comptes de l’església no és vetar la conferència. Hi ha algun error en la notícia.