L’Arlequí arriba a Barcelona de la mà de Gigio Brunello

7.06.2014

Aquest cap de setmana els titelles tornen al Born CC, en dues funcions dissabte (18h) i diumenge (12.30h). Aquesta vegada el Bornet ens presenta al seu amic Arlequí, que arriba a Barcelona de la mà del conegut titellaire Gigio Brunello i amb l’impagable col·laboració de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona.

El titellaire venecià Gigio Brunello actua aquest cap de setmana a El Born CC

Venècia, la ciutat de les màscares i de les dobles cares, és el lloc que sembla haver escollit Arlequí per instal·lar-se, si més no als seus voltants. Lògic que sigui així: un dels seus més gran valedors, el dramaturg Carlo Goldoni, el va convertir en protagonista de la seva obra “El criat de dos amos”, en una època en què la ciutat de Venècia estava a punt de perdre la seva sobirania per convertir-se, ella també, en servidora de diversos amos.

A Arlequí el reconeixereu de seguida pel seu vestit apedaçat de trossos de roba romboïdals de diferents colors. Els titellaires que l’han agafat com a protagonista segueixen la línia de Goldoni i el fan jugar en comèdies d’embolics, plenes de situacions absurdes i divertides. L’obra que ens presenta el mestre Gigio Brunello, titellaire i autor reputat, es planteja la vella pregunta: “Existeix el Diable?”. La resposta és que sí. Per cert, si un dia te’l trobes a casa teva, com te’n pots alliberar? Aquesta és la situació que ens planteja “Un nen abandonat a casa del Diable”, títol de l’espectacle que té a Arlequí i a Colombina com els altres protagonistes.