L’App de la setmana

El Departament de Cultura ha publicat l’aplicació per a dispositius mòbils (app) número 100 dins el web 'L’App de la setmana', una acció de difusió per fer conèixer l’oferta d’aquest tipus d’aplicacions en català i fomentar-ne l’ús, que es va iniciar coincidint amb el Mobile World Congress de l’any passat.

El Departament de Cultura ha publicat l’aplicació per a dispositius mòbils (app) número 100 dins el web L’App de la setmana, una acció de difusió per fer conèixer l’oferta d’aquest tipus d’aplicacions en català i fomentar-ne l’ús, que es va iniciar coincidint amb el Mobile World Congress de l’any passat. Des de llavors, s’ha estat recomanant, cada setmana, una aplicació seleccionada entre les que hi ha al mercat segons la seva utilitat i qualitat, de manera que ara ja s’ha assolit la xifra del centenar d’aplicacions seleccionades.

L’app número 100, Wanty, que presenta l’empresa Somcrea, ha estat reconeguda amb el Premi a la Millor Gestió en Llengua i Comunicació. Altres apps recomanades també han estat guanyadores i finalistes d’altres modalitats, dins també dels Premis E-TECH, lliurats el 28 de gener a la Gala dels Premis Digitals de les Comarques Gironines. El català també és present en els Mobile Premier Awards, amb apps premiades o reconegudes, com ara Social Diabetes, Samplr o Splice.

Les 100 aplicacions que es poden consultar dins L’App de la setmana compleixen diverses funcions socials: entreteniment, salut, esports, coneixements, tradicions populars, geolocalització, comerç i turisme, formació en llengües, etc. Són eines digitals que responen a necessitats diverses de la societat en un món plenament digitalitzat. Estan disponibles a l’App Store i Google Play.

L’App de la setmana es publica cada dijous al web “Llengua catalana” de la Generalitat de Catalunya,  per fer visible la presència de la llengua catalana en les aplicacions per a dispositius mòbils i promoure’n l’ús.

El català, llengua digital a l’empresa

El Departament de Cultura convoca cada any una línia d’ajuts a les empreses per augmentar l’oferta de productes i serveis tecnològics en català.  Així, l’any 2014 va donar suport a 31 projectes, entre apps i programari de gestió empresarial, des d’aplicacions per a mòbils i tauletes en format joc per a infants i joves, un joc de trivial per preparar el nivell C de llengua catalana, una app per a la telelocalització GPS de vehicles o també d’audioguiatge dels principals monuments de Catalunya. El termini per demanar subvencions el 2015 s’obre el proper 3 de març.

El món digital és un espai d’oportunitats per al català, com ho demostra el bon posicionament de la llengua a Internet, al món de les xarxes socials, als blogs o a la Viquipèdia. Les marques líders del sector (Google, Microsoft, Apple, Facebook…) han apostat pel català en els seus principals productes. Hi ha almenys 10 raons perquè els productors digitals apostin per la llengua pròpia de Catalunya, una llengua que aporta valor tant al país com als mercats globals.

Per més info cliqueu aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació