Lali Ayguadé ho peta a La Pedrera

2.11.2014

Dijous passat va començar la sisena edició del cicle Dansa ara a La Pedrera, un aparador per a cinc coreògrafs emergents que han estat seleccionats amb la col·laboració de Graner-Mercat de les Flors. La primera sessió, amb Lali Ayguadé, va exhaurir les entrades. Dijous vinent és el torn de Big Bouncers.

Lali Ayguadé dijous passat a La Pedrera

Lali Ayguadé en moviment dijous passat a La Pedrera | Foto Fundació Catalunya-La Pedrera

 

Lali Ayguadé hi va presentar dues coreografies, Incognito i Saba. Les peces de Lali Ayguadé acostumen a ser enèrgiques i plenes de tensió narrativa. Durant molt anys ballarina insigne de la companyia Akram Khan, ha iniciat des de fa un parell de temporades una aventura personal a la recerca de col·laboracions amb les quals ampliar la seva tècnica acurada i capacitat per expressar els detalls ínfims de les emocions humanes. Amb una gran atenció pel treball sobre el terra, combina moviments propers a les arts marcials, fixant la mirada en el tors i les mans. A Incognito s’acompanya de Nicolas Ricchini, amb qui comparteix l’interès per una fisicalitat i virtuositat que els porta al xoc, a la confrontació entre els dos cossos. Sempre des de l’abstracció, però també la subtilesa del moviment. La coreografia de la segona peça, Saba, que interpreten Diego Sinniger i de nou Ricchini vol convertir-se en un obra més llarga. A la Pedrera se’n va poder veure un extracte de vint minuts.

Aquest dijous vinent serà el torn de Big Bouncers, una companyia formada per Anna Rubirola, Mireia de Querol i Cecilia Colacrai. Podeu trobar més info aquí.