L’Ajuntament de Barcelona compra el Tantarantana

11.01.2017

“Avui és un dia gran per la cultura barcelonina”. Amb aquesta paraules, Jaume Collboni ha anunciat que el Teatre Tantarantana passa a ser propietat municipal. El tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona ha dit que, d’aquesta manera, salven un espai arrelat a la cultura de la ciutat des de fa més de vint anys, amb l’objectiu d’incorporar-lo a la xarxa de fàbriques de creació d’arts escèniques i teatrals. Tot això, per 1,3 milions d’euros.

Teatre Tantarantana

Collboni ha comparegut aquest dimecres 11 de gener al mateix Tantarantana i ha parlat dels dos grans objectius de l’Ajuntament amb aquesta compra: incentivar la creació de públics i donar suport a la creació de companyies petites i emergents, la participació de les quals ha estat un dels trets més característics del teatre durant aquests anys. Només al llarg del 2016 n’hi han passat un total de 80.

Segons els responsables culturals de l’Ajuntament, la ciutat retorna l’esforç i l’aportació que han fet totes les persones que han treballat al teatre i per al teatre, i ho fan preservant un servei públic que, si no, hauria quedat a la mercè de “la pressió immobiliària barcelonina”. L’antecedent més proper al cas del Tantarantana és el del Teatre Arnau, un altre espai teatral situat al barri del Paral·lel, que actualment compta amb un procés participatiu en marxa, amb un projecte que es presentarà a finals del mes de febrer.

Pel que fa al Tantarantana, tot i que l’immoble ara és propietat de l’Ajuntament, la gestió es posarà a concurs per inaugurar la nova programació d’aquesta temporada. Les bases es faran públiques properament. Collboni ha assegurat que la seva voluntat no és cap altra que la de mantenir viva l’acció comunitària i apuntalar la cultura com a eina de cohesió social.