Laia Carbonell, premi Amadeu Oller amb l’obra ‘Finlàndia’

17.06.2015

Ahir dimarts es va fer públic el veredicte de la 51ena edició del Premi de Poesia Amadeu Oller, que premia a joves poetes catalans (menors de 30 anys). L’obra guardonada és Finlàndia, de Laia Carbonell, nascuda a Barcelona.

Laia Carbonell | © Anna Muñoz Curcó

Laia Carbonell | © Anna Muñoz Curcó

“És un llibre d’una unitat lluminosa, ple d’esperança i intel·ligència, realista i discretament sentimental”, ha dir David Castillo, president del jurat. Altres membres del jurat també han fet la seva valoració. Lluïsa Julià apunta que “el contrast entre el marc referencial i els espais moderns en què es mou el jo poètic produeixen una disrupció volguda”. Joan Maluquer, al seu torn, ha observat que “Finlàndia evoca llunyania i el blanc de la neu sobre què els poemes, per força, contrasten”.

El Premi de Poesia Amadeu Oller per a Poetes Inèdits és un dels més antics que ininterrompudament s’atorguen en llengua catalana i va adreçat als poetes inèdits menors de 30 anys. En les darreres edicions n’ha sortit un grup de poetes que han consolidat la difusió del premi, com Estel Solé (2011), Laia Noguera (2002), Àngels Gregori (2003), Maria Cabrera (2004), Irene Tarrés (2005), Mireia Calafell (2006), David Caño (2007), Anna Ballbona (2008), Marc Rovira (2009) i Sònia Moya (2010) i Carles Morell (1992). Segons Joan Maluquer, director d’edicions Galerada, aquest guardó és “un bon trampolí per difondre noms nous que després s’obren camí”. El jurat del Premi d’aquest any està format per David Castillo (president), Lluïsa Julià, Maria Isabel Pijoan, Antoni Pladevall, Joan Maluquer i Pius Morera (secretari).

Vet aquí un poema del recull Finlàndia

Caure,
sense piquet,
al llac congelat
mentre sona el vent metall
i la percussió de Finlàndia.
Anar palpant el sostre de gel
per trobar l’esquerda
però escollir el recorregut
contrari a la sortida.
Mort que em rifo entre
congelació i l’ofegament.

Acompanyament: Jean Sibelius, Finlàndia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Estimado escritor (a) la Editorial Bokin, radicada en la ciudad de Miami, Florida, Estados Unidos de América, los invita a unirse a nosotros. Somos una editora que se dedica a la publicación de todo tipo de manuscritos. Ofertaremos sus obras en Amazon.com, así como en las diferentes librerías del mundo. Usted obtendrá el 3O% de las ventas por Amazom.com y el 20% de las ventas en las librerías y por nuestra página web. Publique su obra bajo el sello de nuestra editorial. Somos un numeroso grupo de profesionales que realizaremos todas las correcciones a su manuscrito que sean necesarias y diseñaremos tanto el interior de su libro como la carátula. Trabajaremos conjuntamente con usted hasta que su obra literaria sea una obra maestra.
    Contactos: Web: http://www.editorialboquin.com E-mail: editorialbokin@outlook.com