L’Acadèmia del Cinema es defensa davant l’acusació de plagi

30.01.2017

Davant l’acusació de plagi del curt ‘Puerta a puerta’ pel vídeo ‘El porta a porta de Bruno Oro’, inclòs ahir a la gala dels IX Premis Gaudí, l’Acadèmia del Cinema Català manifesta que en cap cas ha fet servir les idees del cineasta Javier Giner com a inspiració per aquesta peça en la qual Bruno Oro, presentador de la cerimònia, intenta vendre les bondats del cinema català picant les portes d’un edifici, i rebent una freda resposta per part dels veïns.

Bruno oro a l’inici del gag que ha estat acusat de plagi

“El guió d’una gala de premis, d’aquesta nostra i de les que es fan arreu del món, es nodreix de nombroses referències. Aquesta idea en concret no és patrimoni del cineasta Javier Giner, que transmet un missatge diferent: els estrangers valoren el cinema espanyol més que els espanyols”, manifesta l’Acadèmia del Cinema en un comunicat emès davant l’acusació de plagi d’un vídeo projectat durant la gala d’ahir. “Nosaltres posem sobre la taula els tòpics associats a la nostra cinematografia per riure’ns de nosaltres mateixos, i els fem emergir per la boca de la gent amb un ‘porta a porta’. ‘El porta a porta de Bruno Oro’ se’n riu del mort i de qui el vetlla”.

L’equip de guionistes de la gala, que ha treballat en alguns dels programes d’humor de més èxit a Catalunya i Espanya (Polònia, Crackòvia, Buenafuente i Homo Zapping, entre d’altres), mai ha patit una polèmica d’aquestes característiques. “Com a professionals són molt conscients del valor de les idees originals i mai se’ls acudiria copiar un altre guionista. Lamentem la coincidència absolutament fortuïta. Els sketchos parteixen d’un plantejament similar i, com és lògic, si haguessin conegut el curt anterior no hauriem apostat per aquesta idea. Així com tampoc coneixiem l’existència del curtmetratge el director, els actors i l’equip técnic del gag. Els creatius de la gala son els últims interessats en enterbolir l’èxit d’una gala rodona”, manifesten els guionistes de la cerimònia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris