La volta al món cantant

14.04.2016

Aquest diumenge a les 18h, la Coral Xàntica viatja a La Unió Mas Rampinyó de Montcada i Reixac. Interpretarà la seva obra La volta al món cantant,  on faran viatjar al públic a través de la seva veu i de melodies pròpies de cada país. Aquest és un dels molts espectacles que s’organitzen el marc de l’Espai A, la xarxa d’arts escèniques amateurs de Catalunya.

La Coral Xàntica en una de les seves actuacions

La Coral Xàntica en una de les seves actuacions

La Coral Xàntica és una formació de veus blanques que neix a Girona l’any 1993. Des d’aleshores fins ara, aquest grup vocal actua arreu del territori català. Són membres de l’associació Corals Joves de Catalunya i han participat, per exemple, en l’ExpoCultura de Barcelona el 1994; o l’any 2000 en la celebració del 30è Aniversari de les CJC a l’Auditori nacional cantant Carmina Burana de Carl Orff sota la direcció de Pierre Cao, entre moltes d’altres actuacions.
Avui en dia, la coral està formada per una vintena de cantaires i els seus assajos són setmanals. Per interpretar aquest cap de setmana La volta al món cantant, les integrants de la Coral Xàntica es convertiran en viatgeres i transportaran al públic a diferents cultures. Cada país té els seus sons, i això és el que pretén transmetre aquesta coral.
L’escenari de La Unió Mas Rampinyó de Montcada i Reixac es convertirà en un petit mapa del món, amb detalls escenogràfics que ajudaran al públic a situar-se al voltant del món. Tal com explica l’Espai A, “La projecció de l’itinerari i d’imatges dels països ajudaran al públic a apropar-se a les diferents cultures”.