La Villarroel aixeca el teló

4.09.2012

Carol López, directora artística de La Villarroel.


Humor, reflexió, mala bava i autors contemporanis. És el que trobarem a la nova temporada de La Villarroel, presentada ahir al vespre per la seva directora artística Carol López.  Set espectacles on destaquen Poder absoluto, de Roger Peña, la “joia” del Festival Grec d’enguany: El principi d’Arquimedes, un Mamet amb cares televisives i Supervivents, que segueix la línia de l’exitosa L’any que ve serà millor.

El protagonistes més internacionals són, sense dubte, Daniel Veronese i David Mamet. La companyia sevillana Histrión Teatro presenta Teatro para Pájaros, escrit i dirigit l’argentí Veronese. Una obra claustrofòbica, amb humor, debat i pocs silencis. Juan Pedro Campoy (Dondigobailo, El perro del hortelano) dirigeix Perversiones sexuales en Chicago, de Mamet, interpretat per cares televisives com Úrsula Corberó o Fernando Gil.

A finals d’aquest any podrem veure Poder absoluto de Roger Peña on segons Carol López “qualsevol semblança amb la realitat és pura mala bava”. Emilio Gutiérrrez Caba i Eduard Farelo són els protagonistes d’aquest thriller polític sobre els draps bruts de la política que, tot i que despertarà algun somrirure és àcid, és “quasi una història de terror”.

Després de l’èxit de Coses que dèiem avui, La Villarroel torna a col·laborar amb la Sala Beckett per presentar El principi d’Arquimedes de Josep Maria Miró; l’obra revelació d’aquest Festival Grec.  Un text  sobre la por que Carol López ha definit com “impecablement escrit, ben dirigit i que genera debat”.  L’encarregada de tancar la temporada serà una altra reposició, Primer amor, de Samuel Beckett, dirigida per Miquel Gorriz i Àlex Ollé i interpretada únicament per Pere Arquillué.

Finalment, seguint la línia de L’any que ve serà millor, que actualment està de gira per Madrid, La Villarroel presenta Supervivents escrita per Mar Monegal, Cristina Clemente, David Plana i Llàtzer Garcia. Una obra que tractarà la crisi i la precarietat amb molt d’humor. “L’únic que els he demanat és que no es tallin” diu López.