La Via Catalana, a la Setmana del Llibre en Català

10.09.2013

La Setmana del Llibre en Català s’afegeix a la Via Catalana, iniciativa que proposa l’Assemblea Nacional de Cata­lunya, fent visible una gran pancarta amb el lema “Llegim en català!”, i la traducció en diversos idiomes.

Un dels assajos de la Via Catalana.

La Via Catalana, la cadena humana que servirà per reivindicar la llibertat del poble català, passarà pel bell mig de la Ciutat de la Lectura. La Setmana del Llibre en Català ha  convocat tots el lectors en català que hi participin a fer una cadena al voltant de la pancarta i sumar-se, d’aquesta manera, a la Via Catalana.

A més, la temàtica de l’onze de setembre estarà present també al matí perquè La Setmana se sent molt a prop del sentiment popular de l’onze de setembre i es manifesta a favor del reconeixement de la nostra nació. Per això, hi haurà programades activitats per al públic familiar i per l’adult durant la Diada: L’auca de la diada, Aquell dia de 1714, L’Onze de setembre i el taller Pinta amb colors el 1714 seran activitats que implicaran tota la família. Per a públic adult hi haurà presentacions de llibres, com Trama contra CatalunyaPosant en relleu la nostra llengua, ¡En cristiano! Policia i guàrdia civil contra la llengua catalana, Lèxic del Maestrat: el vocabulari de Catí. Les aportacions de Joaquim Garcia Girona i Carles Salvador, El concert per la llibertat i Rescatem persones i una conversa sobre la Catalunya sentenciada: de l’agonia de l’Estatut a la Diada de 2013.Recordar que fins al 15 de setembre l’espai a l’Àgora del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull l’exposició Traços d’història organitzada per Ficomic per La Setmana. Traços d’història. És un recorregut per l’obra d’Oriol Garcia Quera, un autor que ha dibuixat diferents etapes de l’esdevenir de Catalunya. Els seus còmics abasten episodis que van de Guifré i l’origen de la nació catalana fins a la desfeta del 1714. Excel·lent narrador gràfic, els àlbums d’Oriol Garcia Quera barregen el rigor històric amb la trama de ficció, on els personatges reals conviuen amb altres d’inventats.