Els reptes de l’edició digital

10.12.2012

Quins reptes planteja la digitalització, internet, els nous perfils de lector o la creació col·laborativa  a l’entorn de l’edició? Què passa amb la distribució, la comercialització, l’ús  o la conservació de continguts textuals? El seminari ‘Els Reptes de l’Edició Digital’ intentarà donar resposta a aquestes preguntes.

El seminari tindrà lloc els propers dies 11 i 12 de desembre a la seu de la UOC (a l’Av. Tibidabo, 39-43 de Barcelona) i servirà perquè diferents especialistes i professionals vinculats al món del llibre expliquin com s’estan afrontant els nous reptes de manera creativa i eficaç i es generi debat amb l’audiència.

Durant el primer dia del seminari s’abordarà quines transformacions s’estan esdevenint en el món del llibre. Teresa Iribarren parlarà dels reptes que suposa l’edició digital i Eduard Aibar, de ciència oberta i producció col·laborativa. La Galera i Edicions 62, d’altra banda, explicaran la seva experiència en l’entorn digital i la seva estratègia editorial.

El dimecres 12 a les taules rodones es debatrà sobre els llibres electrònics bilingües i amb suport d’àudio, per llegir i aprendre llengües, amb Antoni Oliver i Josep Rivera de la UOC. També es parlarà de l’aula virtual a secundària i de projectes pioners. L’editor de Núvol, el digital de cultura, Bernat Puigtobella, participarà en una taula rodona sobre continguts digitals, la digitalització del llibre i els reptes i oportunitats de les revistes científiques i culturals, al costat de Eugènia Serra de la Biblioteca de Catalunya i Lluís Rius de la UOC. Organitzat pel postgrau Llibre i lectura en la societat de la informació UOC-Grup 62 dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, el seminari es podrà seguir per streaming d’aquest enllaç.