La universitat desembarca a La Setmana del Llibre en Català

14.09.2017

Avui 14 de setembre, d’11.00 a 14.30 hores, tindrà lloc una lectura creuada d’obres publicades per Edicions de la Universitat de Barcelona, tant de l’àmbit de les ciències com de les lletres, amb l’objectiu de posar en relleu el gran potencial que representen els professors universitaris per al món de llibre. En total s’aplegaran més de quaranta autors, de catorze facultats —des de Química fins a Filosofia, des d’Història de l’Art fins a Medicina—, que faran una lectura per parelles, de manera que un docent haurà de llegir un fragment de tres minuts de durada de l’obra de l’altre membre de la parella i, tot seguit, el segon n’haurà de llegir un de l’obra del primer.

Jana Montllor, de Taleia Cultura, una de les dinamos de La Setmana

Jaume Cabré, premi Trajectòria

“Jo, les meves novel·les, només les he escrites, no les he pogut llegir. Per tant, i no és una boutade, vull que els meus lectors me les expliquin, perquè ells em regalen la seva lectura dels meus llibres”, deia ahir en roda de premsa l’escriptor Jaume Cabré.“El lector té una mirada verge, neta; jo, en canvi, no he pogut tenir mai una mirada neta. El contacte amb els lectors m’enriqueix”. Després d’una llarga vida literària, avui a les 19.30h rep el 21è Premi Trajectòria a La Setmana del Llibre en català, en un acte obert al públic a les 19h a l’Avinguda de la Catedral.

La premsa en català a debat

Avui a les 18h a l’escenari 2, Maria Favà, autora d’una biografia del diari Avui, titulada Entre el somni i l’agonia, moderarà un debat sobre la lluita per la supervivència dels mitjans catalans, en el qual participaran Vicent Sanchis, Ricard Huguet i Jordi Fernando entre d’altres.

Matar el crític

Martí Domínguez presenta una ficció metaliterària, L’assasí que estimava els llibres, un retrat punyent i sagnant de la societat literària. L’escriptor valencià parteix de l’assassinat de Guillem Gual, un crític literari inflexible que s’ha guanyat fama i enemics a parts iguals. Al costat del cadàver, s’hi troba un petit llibre: L’assassinat com una de les belles arts, de Thomas de Quincey. Una de les grans apostes de Proa d’aquesta tardor. Domínguez presenta aquesta novetat a les 11h en roda de premsa.

La crònica familiar de Lluís Maria Todó

Avui a les 17.30h a l’escenari 2, Todó presenta Gramàtica dels noms propis, una crònica familiar en què repassa els seus orígens en una narració d’una gran amenitat. Amb aquestes memòries, Todó ens explica d’una manera diferent moltes de les aventures vitals que, parcel·ladament, havia anat desgranat en les seves novel·les anteriors. Gramàtica dels noms propis és un bon compendi de la vida i obra de l’autor. Conversarà amb la seva editoria Maria Bohigas, de Club Editor.