La UB, contra la internacionalització

30.05.2016

Els professors d’Estudis Anglesos de la Universitat de Barcelona estan descontents amb la gestió dels seus contractes. Per aquest motiu, els sotasignants han escrit un manifest que recollim avui a Núvol.

Claustre de la Universitat de Barcelona | Foto: UB

Claustre de la Universitat de Barcelona | Foto: UB

Catalunya té cada vegada més necessitat de professionals que dominin la llengua anglesa a tots nivells en els àmbits econòmic, polític, social i cultural. Malauradament, la UB no sembla interessada a donar resposta a aquesta necessitat. La ràtio alumne/professor en els Estudis Anglesos és gairebé el doble de la d’altres departaments.

El professorat no estable és de més del 66% i d’aquests vora un 60% tenen contractes d’associat fraudulents; és a dir, no són reals (professionals que fan unes classes a la universitat), sinó estructurals (persones que fan carrera acadèmica a la universitat), quan en altres departaments el professorat no estable no supera el 40%.

La major part d’aquests associats (en frau de llei) estan sobradament qualificats i acreditats per les agències avaluadores externes i sovint porten anys fent classes en precari a la UB, però el repartiment de places dins la Facultat de Filologia ha sigut molt desigual i clarament discriminatori per al professorat d’Estudis Anglesos des de ja fa uns anys.

Aquest any, altre cop, la UB, en lloc d’optimitzar l’alt valor acadèmic d’aquest professorat (fort en l’àmbit de l’ensenyament i adquisició de l’anglès com a llengua estrangera i en els estudis de literatura i cultura en llengua anglesa), el continua menystenint no dotant-lo de les places necessàries, i això acaba afectant la qualitat d’uns estudis clau per al present i futur de la societat catalana i la seva internacionalització.

 

Natalia Judith Laso Martín

Susan Ballyn Jenney

Brian Leonard Mott

Aaron Ventura Campos

Rodrigo Andrés González

Clara Escoda Agustí

Teresa Requena Pelegrí

Mayya Levkina Levkina

John Stone

Rosa M Gonzalez Casademont

Carme Muñoz

Roger Gilabert Guerrero

Júlia Barón Parés

Elisabet Comelles Pujadas

Elisabeth Massana

Maria Grau Perejoan

Mireia Ortega Duran

Elsa Tragant Mestres

Rosanna Rion Tetas

Cristina Alsina Rísquez

Gemma López

Joseph Hilferty

Marta Ortega Sáez

Marta Tirado Mauri

Katarzyna Paszkiewicz

Àngels Carabí Ribera

Mireia Aragay

Gemma Artieda Gutiérrez

José Ramón Varela Pérez

Anna Marsol Jornet

Raquel Gómez Mendez

Lidia Montero Micharet

Roxanne Rowles

Isabel Alonso Bretó

Enric Monforte

Sara Feijóo

Montserrat Forcadell