La transformació de les Glòries

18.03.2015

La plaça de les Glòries ha estat sotmesa a múltiples canvis en molt poc temps. Tot va començar amb l’enderrocament de l’anella viària el març del 2014. Actualment, Les Glòries, es troba en un procés d’urbanització provisional amb l’objectiu de dotar de vida, usos i serveis aquest gran espai.

La pèrgola a la plaça de les Glòries

La pèrgola a la plaça de les Glòries

El procés de transformació de la plaça de les Glòries ha estat planejat amb l’objectiu de donar més visibilitat a tot el conjunt d’edificis que ja envoltaven aquest espai o als que s’han anat alçant amb motiu de la remodelació de l’emplaçament: el Teatre Nacional, l’Auditori, el Museu de Disseny Hub (DHUB), la Biblioteca El Clot-Josep Benet, el Centre Cívic la Farinera del Clot, el Mercat dels Encants o el Jardí de les Alzines.

La plaça de les Glòries ha deixat de ser un embull on circulen vehicles, ara és un espai que els ciutadans poden fer servir. Una de les novetats de la plaça es troba davant del DHUB, on s’ha instal·lat un umbracle fet amb lones impermeables de colors dissenyades per l’artista Neil Harbisson. L’artista, que només hi veu en blanc i negre, va dissenyar una tecnologia, l’Eyeborg, que permet identificar els colors amb sons, executable a la pèrgola mitjançant una aplicació. També s’ha habilitat un espai verd provisional davant dels Encants, amb aproximadament dues-centes alzines que formaven part de l’antiga plaça. El projecte, fins i tot, té cabuda per a les idees dels més petits de la zona, que han participat en el disseny d’un drac que es pintarà al terra a la banda sud de la plaça i que conformarà un espai de joc per a infants.

Les obres es troben en plena fase d’urbanització provisional, és una de les últimes etapes per les quals haurà de passar la modificació de l’espai. La quarta i última fase, la construcció dels túnels viaris, està previst que comenci el primer semestre del 2015. Aquests túnels canalitzaran el trànsit d’entrada i sortida de la ciutat per sota de Les Glòries.

Per més informació cliqueu aquí.