La trama o la vida?

17.04.2018

TRAM i l’ATM convoquen la cinquena edició de La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en llengua catalana. Els usuaris del tramvia de Barcelona s’hi poden inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva que iniciaran i dinamitzaran els escriptors i escriptores de renom: Pau Joan Hernàndez, Gemma Lienas, Lolita Bosch, Yannick Garcia i Najat El Hachmi. Us hi podeu inscriure a partir del 20 d’abril al web del TRAM.

L’organització del concurs de La TRAMa busca 150 persones lletraferides entre els usuaris del tramvia majors de 18 anys que vulguin participar en l’elaboració d’una història col·lectiva per escrit. Les inscripcions al concurs s’obren el proper divendres 20 d’abril des del web del TRAM. El desenvolupament del concurs es realitzarà del 4 al 30 de maig. Per participar-hi, només cal escollir un dels relats i estar disponible per col·laborar-hi en línia.

L’únic requisit que han d’acomplir les narracions és que el tramvia sigui escenari, directe o indirecte, de l’argument. D’una manera o altra, el tramvia ha d’aparèixer en tots els relats, com un element més de la narració.

A partir dels paràgrafs inicials dels cinc escriptors i escriptores professionals, es creen 15 relats diferents. Cadascun dels relats l’escriuen un equip de 10 coautors, entre els quals hi ha l’escriptor, com a un participant més. El gran repte és aconseguir un relat ben cohesionat entre tots els membres de l’equip. Al final, s’escull el millor dels 15 textos. La participació en el cinquè concurs literari de La TRAMa 2018 és gratuïta i està oberta a 150 persones, 10 participants per relat.

El concurs La TRAMa 2018 està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.

Totes les persones participants rebran algun premi en un acte públic de cloenda que se celebrarà el 21 de juny a Barcelona. Per als 10 coautors del relat guanyador hi ha prevista una gratificació important: una targeta T-Trimestre per a la Zona 1, valorada en 145,30 euros; la participació en un sorteig d’una bicicleta elèctrica entre els 10; un curs presencial del Laboratori de Lletres de 3 hores (“Imagina i escriu”); una llibreta d’exercicis i un 25% de descompte en qualsevol curs del Laboratori de Lletres.

I totes les persones inscrites i participants al concurs, que escriguin almenys un fragment vàlid rebran una targeta T-10; un 20% de descompte en qualsevol curs del Laboratori de Lletres; i una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari ARA.

Us hi podeu inscriure a partir del 20 d’abril al web del TRAM.