La traïció anglesa

29.11.2013

Aquest diumenge 1 de desembre a les 17h, El Born CC presenta en absoluta primícia el primer capítol de ‘La ciutat amagada’, un cicle lúdic en què Oriol Ripoll, expert en jocs, convida els assistents a jugar a La traïció anglesa. Els jugadors aniran jugant mentre aprenen una lliçó d’història.

 

 

 

El tractat de Gènova va ser un pacte entre Catalunya i el regne d’Anglaterra signat l’any 1705. En aquest tractat per part anglesa es prometia que “ni ara ni mai els habitants i naturals del Principat no puguin ni hagin de sofrir el més petit dubte que Ilurs privilegis i lleis seran mantinguts i conservats amb totes les formes.” Però aquesta promesa mai es va portar a terme. Va ser una traïció?

La traïció anglesa? és un joc adreçat a públic juvenil i adult on els enigmes, els reptes i la història prenen un paper important. Els jugadors ressegueixen els esdeveniments històrics, coneixen els seus principals protagonistes i resolen un misteri de fa 300 anys. Per fer-ho hauran de resoldre codis secrets, obrir cryptex, resseguir les passes dels protagonistes pel jaciment i, al final, tenir molta intuïció.

La traïció anglesa forma part d’un dels dos capítols de “La ciutat amagada”. L’altre ressegueix té com a protagonista el setge de Barcelona 1705 i la mort de Jordi de Darmstadt.

El Born CC:  Diumenge 1 de desembre. Horari: de 17 a 19h. Preu: 3€

 

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=0UfGbnTJZZQ