La tarda dels homenatges a La Setmana

5.09.2016

Després d’un cap de setmana intens i amb una calorada que no ha deixat ni un moment de treva, La Setmana enfila un nou dia amb activitats d’homenatge. El diumenge totes les activitats es van destinar a donar suport als refugiats. Avui, els actes se centraran a recordar i homenatjar Roald Dahl, Baltasar Pòrcel, Rosa Maria Arquimbau, Muriel Casals o Rafael Tasis.

Una de les estructures de La Setmana | Foto: La Setmana

Una de les estructures de La Setmana | Foto: La Setmana

Un dels protagonistes d’aquesta tarda és Rafael Tasis. Nascut fa 110 anys i mort en fa 50, Tasis forma part d’una generació marcada per la dictadura de Primo de Rivera i per l’exili, després de la guerra civil. Serra d’or, en un article a Núvol, el defineix com un “treballador constant i eficaç” i com un escriptor que “va dispersar-se en tota mena de direccions: novel·lista, dramaturg, traductor, crític, periodista, memorialista, historiador”. Sebastià Bennasar, en un acte promogut per la Institució de les Lletres Catalanes, el recordarà a les 17.45 h a l’escenari 2.

“És fàcil veure en Muriel una dona de cotó fluix. Fàcil, però completament equivocat. Les seves formes educades amagaven una furiosa passió per defensar les seves opinions”, resumeix l’editor Quim Torra, que acaba de publicar Muriel Casals i la revolució dels somriures (Pòrtic), una biografia centrada en Casals i els últims anys de la història del país. El mateix autor, Quim Torra, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart i l’editor, Josep Lluch, recordaran Casals aquesta tarda, a les 18 h, a l’escenari 2.

A les 19.30 h a l’escenari 2, Gonçal López-Pampló, editor de Bromera, i Xavier Pla recordaran Baltasar Porcel. Nascut a Andratx (Mallorca), Porcel va ser, tal com explica Damià Bardera en aquest article, un autor influenciat per les tesis de Nietzsche: “El mateix Porcel no es va estar mai de destacar la influència de Nietzsche en la seva narrativa”.

A les 18 h, a l’escenari 2, Lola Casas i Anna Guitart homenatjaran Roald Dahl, del qual enguany se celebren 100 anys del seu naixement, i a les 19 h, al mateix escenari, Julià Guillamon i Joan Sala recordaran Rosa Maria Arquimbau i presentaran Cor lleuger, escrit per Arquimbau. A més a més, a les 20 h, a l’escenari 1, avui es podrà fer una Moritz amb Natza Farré, que presenta Curs de feminisme per microones (Ara Llibres), i durant tota la tarda el Consorci per la Normalització Lingüística farà activitats sobre el foment de la lectura.

Per als més petits

Per als més petits també hi ha activitats. A les 18 h, a l’hora del conte, Pengim penjam llegirà El llop cantaire dels tres porquets i la caputxeta, a l’escenari 3 —impulsat per les Biblioteques de Barcelona. A les 18.45 h, a l’escenari 3, Mònica Peitx i Cristina Losantos llegiran el conte La Mia es fa gran (editorial Juventud).

Etiquetes: